طرز تهیه باقالی پلو با گوشت

به گزارش وبلاگ آوا، باقالی پلو با گوشت غذایی مجلسی است که معمولا با گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند یا بره درست می گردد. البته در تهیه این غذا، سردست یا قلوه گاه گوساله و همچنین گوشت چرخ نموده نیز می توان به کار برد.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با گوشت شبیه دمپختک باقلا با گوشت بوده و یکی از غذا های محبوب و پرطرفدار در ایران است که معمولا به عنوان غذایی مجلسی در میهمانی ها و مراسمی چون جشن عروسی سرو می شود. این غذا از دو بخش تشکیل می شود: بخش اول آن شامل برنج، شوید و باقالی که باقالی پلو نامیده می شود و بخش دوم آن گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند یا بره که در کنار پلو قرار داده می شود. ترکیب این دو با هم طعم و مزه بی نظیری ایجاد می نماید.

تاریخچه این غذا به دوران صفویه برمی شود که در فاصله سال های 1501 تا 1722 در ایران فرمانروایی می کردند و اغلب توسط پادشاهان صفوی با برنج و گوشت بره سرو می شد. امروزه باقالی پلو با گوشت در سفره بیشتر ایرانی ها به چشم می خورد، ولی همچنان به عنوان غذایی اعیانی شناخته می شود.

توصیه می شود برای تهیه باقالی پلو با گوشت از گوشت ماهیچه یا گردن بره بهره ببرید، زیرا این قسمت ها نسبت به قسمت های دیگر لذیذتر است. نکته مهم دیگری که تاثیر بسزایی در طعم گوشت دارد این است که گوشت مورد استفاده باید با استخوان باشد. همچنین استفاده از باقالی سبز و شوید تازه تاثیر زیادی در خوشمزه شدن پلو دارد.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت

این غذا برای 4 نفر مناسب است؛ زمان آماده سازی مواد اولیه 10 دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود 2 ساعت می باشد.
مواد لازم
گوشت ماهیچه یا گردن با استخوان500 گرم
پیاز متوسط خرد شده1 عدد
برنج2 پیمانه
باقالی سبز پوست گرفته و خلال شده200 گرم
شوید خرد شده (تازه یا خشک) 1 پیمانه
زعفران ساییده1/4 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
کره و روغنبه میزان لازم
نمک2 قاشق چایخوری برای گوشت+ 2 قاشق غذاخوری برای برنج

دستور تهیه:

  1. برنج را چند بار بشویید و با آب ولرم و 2 قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. فرصت دهید تا برنج به مدت 2 الی 3 ساعت خیس بخورد.
  2. 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ریخته و بر روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
  3. گوشت را به پیاز اضافه نموده و حدود 4-3 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  4. زردچوبه را به گوشت اضافه نموده و هم بزنید، در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با گوشت و پیاز مخلوط شود.
  5. زعفران ساییده را در 4 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید، سپس 3 قاشق غذاخوری از محلول زعفران را به گوشت اضافه نموده و 1 قاشق از آن را برای روی برنج نگه دارید.
  6. 4 پیمانه آب (در حدی که نیمی از قابلمه را پر کند) در قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کنید. درب قابلمه را بسته و اجازه دهید گوشت به مدت 1/5 الی 2 ساعت بپزد. 30 دقیقه مانده به خاتمه پخت گوشت، نمک را به آن اضافه کنید.
  7. در قابلمه دیگری تا نیمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کمی نمک و باقالی را به آب جوش اضافه نموده و اجازه دهید باقالی به مدت 3-2 دقیقه در آب بجوشد.
  8. آب برنج خیس خورده را خالی نموده و برنج را در قابلمه بریزید. پس از 10-5 دقیقه جوشیدن، برنج را تست کنید. اگر وسط دانه های برنج کمی سفت بوده و اطراف آن نرم شده باشد، برای آبکش کردن آماده است. روش دیگر برای تشخیص زمان آبکش کردن برنج، وقتی است که دانه های برنج آغاز به بالا آمدن و شناور شدن روی سطح آب جوش می نمایند.
  9. برنج را در آبکشی که از قبل آماده نموده اید، صاف نموده و شوید را به آن اضافه و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج را خیلی زیر و رو نکنید، زیرا در غیر اینصورت دانه های برنج شکسته و پس از دم کشیدن له می شود.
  10. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و 5 قاشق غذاخوری آب روغن در آن بریزید. برنج را با کفگیر روی آب روغن ریخته و اطراف آن را به سمت وسط جمع کنید. با ته کفگیر، چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی بالا آمده و بهتر دم بکشد.
  11. چند تکه کره یا مقداری روغن مایع روی برنج ریخته و 4 قاشق غذاخوری آب روی برنج بدهید.
  12. حرارت را کم نموده، روی درب قابلمه دمی قرار دهید، درب قابلمه را ببندید و حدود 45 دقیقه فرصت دهید تا برنج دم بکشد.
  13. پخته شدن گوشت را با یک چنگال تست کنید. اگر گوشت پخته، اما آب آن زیاد است، درب قابلمه را برداشته و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد و غلیظ شود. اگر آب گوشت خیلی غلیظ شده، کمی آب جوش اضافه نموده و اجازه دهید چند دقیقه دیگر بپزد.
  14. وقتی برنج دم کشید و آماده شد، یک قاشق غذاخوری از محلول زعفران به جامانده را در کاسه ای ریخته، یک کفگیر از پلو برداشته، روی زعفران بریزید و زیر و رو کنید.
  15. باقالی پلو را در ظرف مخصوص سرو کشیده، برنج زعفرانی را روی آن پخش کنید و گوشت را کنار آن قرار دهید. ظرف باقالی پلو با گوشت را با چند تکه لیموی تازه تزیین کنید.
  16. آب گوشت را در یک کاسه کوچک ریخته و کنار ظرف غذا قرار دهید یا آن را روی باقالی پلو با گوشت بدهید.

نکته: در صورت استفاده از شوید تازه، چند لحظه پیش از آبکش کردن برنج، شوید را اضافه کنید.

در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی را به صورت تصویری و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم، غذایی که در عین سادگی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. این غذا در گذشته جزء غذاهای اعیان و اشراف محسوب می شده و امروزه نیز یکی از غذاهای گران قیمت است. امیدواریم این غذا را در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه باقالی پلو با گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقالی پلو با گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید