طرز تهیه سمبوسه؛ اصول پیچیدن نان لواش مثلثی????

به گزارش وبلاگ آوا، سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی و مخصوص جنوب است. در واقع سمبوسه یک غذای جهانی نیز هست و در منطقه ها مختلفی همانند، خاورمیانه، آسیای مرکزی، شبه قاره هند و شمال آفریقا پخته می گردد. به علت داشتن معروفیت و آوازه جهانی سمبوسه روز پنجم سپتامبر میلادی یا 14 شهریور به نام روز جهانی سمبوسه در تقویم نامگذاری شده است. سمبوسه را می توان به عنوان یک پیش غذای خوشمزه یا یک وعده ناهار سبک در نظر گرفت. سمبوسه انواع مختلفی دارد که در تهیه آن از نان لواش که درون آن سیب زمینی، به همراه گوشت قرمز و فلفل و ادویه جات وجود دارد. سمبوسه را می توان بدون استفاده از گوشت و کاملاً گیاهی نیز تهیه کرد. یک نوع دیگر سمبوسه نیز به سمبوسه پیتزایی معروف است که در آن از مواد پیتزا استفاده می نمایند. در وبلاگ خبرنگاران میتوانید هر غذایی که دوست دارید را یاد بگیرید و درست کنید، در ادامه شما را با طرز تهیه سمبوسه در خبرنگاران بلاگ آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه سمبوسه؛ اصول پیچیدن نان لواش مثلثی???? مواد لازم برای تهیه سمبوسه :
سیب زمینی3 عدد میانه
گوشت چرخ نمودهدر صورت تمایل 100 گرم
پیاز2 عدد
گشنیز و جعفریهر کدام 100 گرم
نان لواش4 عدد
پیازچه5 عدد
روغن سرخ کردنیبه میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم

طرز تهیه سمبوسه :

  • در مرحله اول سیب زمینی ها را بشویید و با پوست در قابلمه ای که در آن میزانی نمک و روغن و چند پیمانه آب اضافه شده است را قرار دهید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا سیب زمینی ها پخته شوند. علت اضافه کردن نمک و روغن به آب این است که در هنگام پخته شدن سیب زمینی ها، میزانی ترک بر می دارند که با این کار باعث می گردد سیب زمینی ها خوشمزه گردد. روش دیگری هم برای پختن سیب زمینی ها وجود دارد، به این صورت که سیب زمینی ها را پوست بگیرید. بشویید و به صورت نگینی خرد کنید و قابلمه به همراه چند پیمانه آب و میزانی نمک اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا پخته گردد.
  • هنگامی که سیب زمینی ها در حال پختن هستند نوبت به آماده کردن پیاز می رسد. پیازها را پوست بگیرید و بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را بر روی اجاق گاز قرار دهید و میزانی روغن در آن بریزید و با حرارت ملایم صبر کنید تا روغن داغ گردد. سپس پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست گردد، و میزانی دیگر آنها را با هم تفت دهید.

    بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل

  • پس از آماده شدن سیب زمینی ها آن ها را از اجاق گاز پایین بیاورید و بگذارید تا سرد گردد. سپس سیب زمینی ها را با رنده درشت رنده کنید. بعلاوه می توانید آن ها را به صورت نگینی خرد کنید.
  • سبزیجات معطر سمبوسه را پاک کنید و بشویید و بگذارید تا آب آن ها خشک گردد. سپس به صورت ساطوری خرد کنید.
  • سپس سیب زمینی ها را با پیاز سرخ شده و سبزیجات خرد شده مخلوط کنید و تا مواد داخل سمبوسه آماده شوند. میزانی از مواد را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل اضافه کنید.
  • بعد از آماده شدن مواد داخل سمبوسه نوبت به برش زدن نان های لواش می رسد. اگر می خواهید سمبوسه ای با میزان بزرگ درست کنید نان های لواش را به صورت طولی برش دهید و اگر می خواهید سمبوسه ای با میزان کوچک درست کنید، نان ها را به صورت عرضی برش دهید.

    بیشتر بخوانید: طرز تهیه 2 نوع کبه

  • حالا میزانی از مواد سمبوسه را در داخل نان و در یک سمت آن قرار دهید، سپس به صورت مثلثی نان را تا بزنید. سپس این مثلث را بپیچانید تا تمام اضلاع آن تشکیل گردد. دقت کنید که از نان لواشی بهره ببرید که میزانی نرم باشد. اگر کمی لبه های نان خشک بود، آن را با میزانی آب مرطوب کنید تا هنگام پیچیدن نان شکسته نگردد.
  • در مرحله بعد نوبت به سرخ کردن سمبوسه ها می رسد. ابتدا یک تابه را انتخاب کنید و به میزان ای روغن در آن بریزید تا سمبوسه ها به یک سانتی متر در روغن فرو فرایند. سپس تابه را بر روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا روغن داغ گردد. سپس سمبوسه ها را در تابه قرار دهید تا سرخ شوند. بهتر است سمبوسه ها را از سمتی که پیچیده اید در روغن قرار دهید تا هنگام حرارت تماشا وا نفرایند و باز نشوند. بعد از اینکه یک طرف سمبوسه ها سرخ شد آن ها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ گردد. بعد از سرخ شدن آن ها را در یک صافی و کاغذ قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.

    بیشتر بخوانید: طرز تهیه حمص

بعد از آماده شدن سمبوسه آن را با سس گوجه فرنگی تند سرو کنید.

نکاتی برای تهیه سمبوسه:

  • اضافه کردن گوشت چرخ نموده به سمبوسه اختیاری است. اما اگر قصد اضافه کردن دارید آن را بعد از تفت دادن پیاز ها به تابه اضافه کنید و تفت دهید و به مواد سمبوسه اضافه کنید.
  • برای آماده کردن سمبوسه پیتزایی از موادی مانند، قارچ، سوسیس و پنیر پیتزا علاوه بر سایر مواد بهره ببرید و به این صورت که سوسیس و قارچ ها را تفت دهید و به سایر مواد سمبوسه اضافه کنید و هنگام قرار دادن مواد سمبوسه در نان میزانی پنیر پیتزا به آن اضافه کنید.
  • برای اینکه سمبوسه شما خوش مزه تر گردد می توانید میزانی فلفل سبز تند را تفت دهید و به مواد سمبوسه اضافه کنید.
  • در تهیه سمبوسه می توانید از نان لواش آماده استفاده نکنید. می توانید خودتان میزانی آرد را با آب، به حالت خمیری در بیاورید و مواد را درون آن قرار دهید و در روغن قرار دهید تا سمبوسه شما پخته گردد. اما درست کردن این نوع سمبوسه به مهارت بیشتری احتیاج دارد و سختی بیشتری دارد.
  • دستور تهیه سمبوسه که به شما آموزش داده شد برای 2 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

امیدوارم از دستور تهیه سمبوسه خوشتان آمده باشد. برای تهیه غذاهای دیگر به سرویس آشپزی مجله سری بزنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه سمبوسه؛ اصول پیچیدن نان لواش مثلثی????" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه؛ اصول پیچیدن نان لواش مثلثی????"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید