فوت و فن های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی

به گزارش وبلاگ آوا، زرشک پلو جزو غذاهایی است که معمولا کسی دست رد به سینه اش نمی زند؛ هم خوش طعم است هم راحت پخته می شود و دردسری ندارد. علاوه بر این مرغ را می شود متناسب با هر سلیقه و ذائقه ای طعم دار کرد و روش پخت جدیدی برای آن در نظر گرفت. هم می شود آن را آب پز کرد هم می شود سرخ کرد هم می شود به شکل تنوری درست کرد. با این حال نکته مهم این است که مرغ را چطور طعم دار کنیم تا طعم بی نظیر و متفاوتی داشته باشد.

فوت و فن های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی

مواد لازم:

  • مرغ: 1عدد
  • آب پیاز: 1لیوان
  • پوست نارنج: 1عدد
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد
  • لیمو ترش: 2عدد
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
  • چوب دارچین: 1قطعه
  • کره: به میزان لازم
  • زعفران: به میزان لازم
  • پوست پرتقال: 1عدد
  • خلال پسته: به میزان لازم
  • زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
  • شکر: 1 تا 5 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: به میزان لازم
  • زرشک: 1ونیم تا 3پیمانه
  • برنج: 6 پیمانه

طرز تهیه و دستور پخت:

1. در ابتدا پوست پرتقال و نارنج را کاملا از قسمت سفید جدا کنید چون باعث تلخ شدن پوست همان قسمت سفید است. سپس آنها را 3 مرتبه با آب بجوشانید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و 24 ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار دهید و چند بار هم آبش را عوض کنید و بار آخر 2 قاشق شکر هم داخل آب بریزید تا خوشمزه تر شود.

2. مرغ را پاک کنید و بشویید و اجازه دهید کامل خشک شود. یک ظرف دردار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه را اضافه کنید تا کمی از خامی بیفتد و بعد شعله را خاموش کنید.

3. حالا فلفل دلمه ای را درشت خرد کنید. مرغ های تکه شده را روی زردچوبه قرار دهید طوری که فقط یک لایه باشند و روی هم چیده نشوند.

4. حالا همه مواد را لابه لای مرغ قرار دهید طوری که همه جا پخش شوند. لیمو ترش را هم نصف کنید و لابه لای مرغ ها قرار دهید و در پایان یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بگذارید داخل یخچال.

5. زعفران هرچه بیشتر باشد بهتر است. برای یک عدد مرغ حتی تا 1پیمانه زعفران آب شده هم بریزید خوب است.

6. مواد شما می تواند از حداقل 4 تا 24 ساعت داخل یخچال بماند. بعد از مدت زمان استراحت مرغ، آن را روی شعله بسیار ملایم قرار دهید و حواستان باشد نیازی به ریختن آب اضافه نیست. مرغ های رستورانی هیچ وقت آبدار نیستند و سس آنها جدا طبخ می شود.

7. برای تهیه سس مرغ، رب گوجه فرنگی را با کره داخل ظرف کاملا تفت دهید و به آن مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید.

8. وقتی مرغ شما بعد از 1ونیم تا 2 ساعت پخته شد مواد اضافی را از آن جدا کنید و آبش را بگیرید سپس آن را با سس مخلوط کنید.

در این زمینه بخوانید:

فوت وفن های درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی؛ سخت اما سالم و مجذوب کننده

طرز تهیه شیر پسته طبیعی و خانگی؛ یک دسر مقوی و مجذوب کننده

طرز تهیه زرشک پلو:

1. ابتدا خلال پسته و بادام را با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل هل در آب سرد بریزید و 4 تا 5 ساعت اجازه دهید خیس خورده و مزه دار شوند.

2. زرشک را بشورید، داخل آبکش خشک کنید، با کره و شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کند. توجه داشته باشید زرشک نباید زیاد سرخ شود.

3. زرشک آماده را از روی حرارت بردارید و خلال پسته و بادام آبکش شده را به آن اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده به آن اضافه کنید.

4. برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلال ها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.

فوت و فن ها:

- توجه داشته باشید میزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما دارد و اگر از شیرینی زیاد خوشتان نمی آید، میزان شکر را کم کنید یا بالعکس!

- بهتر پوست مرغ گرفته نشود چون باعث خوشمزگی مرغ می شود ولی اگر دوست دارید موقع پاک کردن پوست را جدا کنید.

- در صورت تمایل بعد از استراحت کردن مرغ ابتدا آن را جداگانه کمی با کره تفت بدید و بعد بپزید.

- استفاده از دارچین میتواند کاملا بوی مرغ را بگیرد.

- آب پیاز یا پوره پیاز طعم بهتری به مرغ میدهد.

منبع: ایرنا زندگی

به "فوت و فن های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید