طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی به 2 روش با زردآلو تازه و خشک

به گزارش وبلاگ آوا، شربت زردآلو با عطر فوق العاده ای که دارد، یکی از خوش طعم ترین است که معمولاً به روش های متفاوتی آماده می گردد. به طور کلی طرز تهیه شربت زردآلو خانگی شباهت زیادی به شربت های خانگی دیگر دارد، اما شما می توانید این را هم با میوه تازه و هم میوه خشک زردآلو تهیه کنید. در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه شربت زردآلو خانگی خوشمزه و مجلسی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص طرز تهیه شربت زردآلو آسان و راحت خانگی پاسخ خواهیم داد.

طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی به 2 روش با زردآلو تازه و خشک

طرز تهیه شربت زردآلو تابستانی خوشمزه و مجلسی با میوه تازه آن

مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه

مدت زمان پخت: 15 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شربت زرد آلو خانگی با زردآلو تازه

  • زردآلو تازه: 2 کیلوگرم
  • آب: 2 لیتر
  • شکر: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
  • لیموترش: 1/2 لیمو
  • میخک: 3 عدد
  • چوب دارچین: 1 عدد

مراحل طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی خوشمزه

معمولاً در طرز تهیه انواع شربت خوشگل مجلسی بهتر است از میوه تازه استفاده گردد. این کار موجب می گردد تا شربت شما خوش طعم تر گردد و خواص بیشتری داشته باشد. شربت زردآلو به علت عطر و طعم بی نظیری که دارد می تواند انتخاب مناسبی برای پذیرایی از مهمان ها در فصل تابستان باشد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه شربت زردآلو خانگی خوشمزه و مجلسی با میوه تازه آن آشنا شوید.

مرحله اول؛ حرارت دادن زردآلوها

در اولین مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خانگی خوشمزه و مجلسی باید زردآلوها را بشویید و به صورت درسته داخل قابلمه بریزید. سپس 2 لیتر آب و یک لیوان شکر به آن اضافه کنید و روی حرارت میانه قرار دهید. در صورت جمع شدن کف روی قابلمه آن را با قاشق بردارید.

مرحله دوم؛ اضافه کردن سایر مواد به شربت زردآلو

بعد از این که زردآلوها برای 20 دقیقه جوشیدند و کاملاً نرم شدند، می توانید به جای مانده شکر را همراه با میخک، دارچین و آب لیمو به شربت اضافه نمایید.

مرحله سوم؛ خاموش کردن شعله زیر شربت

در این مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو باید اجازه دهید شربت شما 5 دقیقه دیگر بجوشد، سپس شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت به طور کامل خنک گردد.

مرحله چهارم؛ صاف کردن شربت زردآلو

بعد از خنک شدن شربت زردآلو باید آن را از صافی رد کنید تا یک شربت غلیظ و زلال داشته باشید. بعد از این کار در صورتی که شربت به غلظت مناسب نرسیده، آن را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید غلیظ گردد.

مرحله پنجم؛ آماده کردن شربت زردآلو

بعد از این که شربت شما به اندازه کافی غلیظ شد، می توانید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کاملاً خنک گردد. سپس می توانید آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید. برای درست کردن شربت زردآلو باید 1 تا 2 قاشق از این شربت را با آب ترکیب کنید و میل نمایید.

طرز تهیه شربت زردآلو خشک

مدت زمان آماده سازی: 10 دقیقه

مدت زمان پخت: 60 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شربت زردآلو بدون شکر

  • زرد آلوی خشک یا برگه زردآلو: 250 گرم
  • عسل: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • زعفران دم نموده: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه شربت زردآلو خشک

اگر هوس شربت زردآلو نموده اید و میوه تازه آن دسترسی ندارید، می توانید این شربت خوشمزه را با استفاده از نیز آماده کنید. در ادامه می توانید با مراحل و جزئیات طرز تهیه شربت زردآلو خشک آشنا شوید.

مرحله اول؛ خیساندن زردآلو

در اولین مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خشک با برگه زردآلو باید برگه زردآلو را با دقت بشویید و تمیز کنید. سپس آن ها را درون یک ظرف بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید زرد آلو خشک شده برای 1 شب درون آب بماند.

مرحله دوم؛ حرارت دادن زردآلو

بعد از خیساندن زردآلو خشک شده در این مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خشک باید آن را همراه با 1 لیتر آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید زردآلو برای 1 ساعت به آرامی بپزد.

مرحله سوم، میکس کردن زردآلو

در سومین مرحله از طرز تهیه شربت زردآلو خشک، بعد از این که زردآلوها پختند، شعله گاز را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا زردآلوها خنک شوند. سپس آن ها را با میکسر کاملاً له کنید.

مرحله چهارم؛ آماده کردن شربت زردآلو خشک

در این مرحله اندازهی زعفران و یک لیوان عسل به شربت زردآلو اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس 1 لیتر آب به شربت اضافه نمایید و دوباره هم بزنید. شربت زردآلو بدون شکر شما آماده است.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه شربت زردآلو

*شربت زردآلو سرشار از ویتامین های E، K، C، A و نیاسین است و پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم و فسفر فراوانی دارد.

*رنگ شربت زردآلو زرد روشن است، برای خوش رنگ شدن شربت زردآلو می توانید اندازهی زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.

*در و شربت زردآلو می توانید به جای میخک و دارچین برای خوش عطر شدن شربت از یک قاشق غذاخوری گلاب بهره ببرید.

*در زمان صاف کردن شربت زردآلو می توانید میوه را کاملاً فشار دهید تا عصاره آن خارج گردد. این کار عطر و طعم شربت را بهتر می نماید، اما موجب کدر شدن رنگ آن می گردد.

*می توانید زردآلوهای به جای مانده در صافی را میکس کنید و به صورت مارمالاد زردآلو میل کنید و یا در فریزر قرار دهید و برای طعم دار کردن و بستنی از آن بهره ببرید. اضافه کردن این زردآلوها به عنوان لایه میانی نیز طعم بی نظیری به آن می بخشد.

*برای درست کردن شربت زردآلو بهتر است از زردآلوهای رسیده و شیرین بهره ببرید.

*برترین زردآلو برای درست کردن شربت زردآلویی به نام تبرزه متعلق به آذربایجان است.

*در صورت تمایل می توانید این شربت را بدون هیچ طعم دهنده دیگری و تنها با ترکیب آب، شکر و زردآلو نیز تهیه کنید.

*اضافه کردن اندازهی وانیل به شربت زردآلو موجب خوش عطر شدن آن می گردد.

*توجه داشته باشید که اگر شربت شما به قوام مورد نظر نرسیده باشد، ممکن است شکرک بزند و زود خراب گردد.

*در طرز تهیه شربت بدون شکر زردآلو می توانید از اندازهی عسل برای شیرین کردن شربت بهره ببرید.

*اگر شربت شما بعد از مدتی شکرک زد، باید آن را داخل قابلمه بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید تا شکرک رفع گردد.

*از جوشاندن شربت زردآلو برای مدت طولانی اجتناب کنید، زیرا این کار موجب تیره و کدر شدن رنگ شربت می گردد.

*برای هم زدن شربت زردآلو بهتر است از قاشق چوبی بهره ببرید.

*برای درست کردن شربت زردآلو می توانید از ابتدا هسته زردآلوها را جدا کنید و آن ها را خرد نمایید تا عصاره زردآلو راحت تر و سریع تر خارج گردد. در سرانجام نیز باید شربت را از صافی رد کنید تا زلال و یکدست گردد.

*شربت زردآلو طعم بی نظیری دارد. این شربت برای گرما و خنک شدن در تابستان گزینه فوق العاده ای است.

*در زمان درست کردن شربت زردآلو نباید درب قابلمه را روی آن قرار دهید، این کار موجب کدر شدن رنگ شربت و سر رفتن شربت می گردد.

*برای تست قوام شربت زردآلو می توانید اندازهی شربت را داخل یک ظرف بریزید. سپس صبر کنید تا شربت به طول کامل سرد گردد. اگر غلظت شربت همچون عسل بود، یعنی شربت به غلظت مناسب رسیده و می توانید شعله گاز را خاموش کنید.

*کم بودن اندازه شکر شربت زردآلو موجب می گردد تا زودتر خراب گردد و کپک بزند. اگر قصد دارید شربت را برای مدت زمان بیشتری نگه دارید، اندازه بیشتری شکر به شربت اضافه نمایید.

سوالات متداول

برای خوش عطر شدن شربت زردآلو از چه چیزهایی استفاده کنیم؟

در طرز تهیه شربت زردآلو آسان و راحت می توانید برای عطر شربت از میخک، دارچین، گلاب و زعفران استفاده نمایید.

در طرز تهیه شربت زردآلو چطور از غلظت مناسب آن مطمئن شویم؟

برای تست قوام شربت زردآلو می توانید اندازهی شربت را داخل یک ظرف بریزید. سپس صبر کنید تا شربت به طول کامل سرد گردد. اگر غلظت شربت همچون عسل بود، یعنی شربت به غلظت مناسب رسیده و می توانید شعله گاز را خاموش کنید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی به 2 روش با زردآلو تازه و خشک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت زردآلو مجلسی به 2 روش با زردآلو تازه و خشک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید