طرز تهیه بورانی کنگر
به گزارش وبلاگ آوا، بورانی کنگر مخصوص آن دسته از افرادی ست که عاشق چشیدن طعم های تازه هستند. کنگر و ماست با یکدیگر ترکیب هیجان انگیزی می سازند که فقط کافی ست یک بار آن را بچشید. بعد از آن به یکی از پیش غذاهای مورد علاقه تان تبدیل خواهد شد. بورانی کنگر که به آن کنگر ماست هم می گویند، یکی از غذاهای معروف کرمانشاه است.
کنگر ماست را می توانید به عنوان پیش غذا یا شامی سبک نوش جان کنید. در فصل تابستان و بهار که کنگر رشد می نماید، می توانید این غذای خوشمزه را درست کنید. اگر گیاه کنگر را در خانه دارید، پیش بندتان را ببندید و آماده خلق یک طعم نو شوید.
6 ماده ای که برای تهیه بورانی کنگر احتیاج دارید
- ماست معمولی 2.5 پیمانه
- آب 1/2 پیمانه
- 1 بوته سیر
- کنگر 500 گرم
- فلفل سیاه و نمک به مقدار کافی
- مغز گردو و گل سرخ برای تزئین
طرز تهیه کنگر ماست
موادی که برای تهیه بورانی کنگر در بالا به آن اشاره کردیم، برای 6 تا 8 نفر مناسب است. اگر مواد لازم برای تهیه کنگر ماست را آماده نموده اید، دست به کار شوید و پیش غذای نوتان را آماده کنید.
- ابتدا ها سیرها را در آب خیس کنید تا پوست آن ها به راحتی کنده گردد. بعد از چند دقیقه پوست سیر را جدا کنید، بشویید و سپس رنده کنید.
- تیغ های کنگر را جدا کنید و بشویید. کنگرها را به شکل نوارهایی پهن برش بزنید و داخل یک تابه به نسبت گود که در آن مقداری روغن ریخته اید، قرار دهید. کنگر ها را درون روغن تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند.
- بعد از سرخ شدن کنگرها، سیر رنده شده را به همراه نمک و فلفل به کنگرها اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید و بعد از گذشت این مدت، آب را اضافه کنید و در تابه را بگذارید.
- شعله گاز را کم کنید تا کنگرها آرام بپزند. بعد از گذشت 20 تا 30 دقیقه اگر کنگرها پخته بودند، در ظرف را بردارید تا آب آن تبخیر گردد.
- بعد از این که آب کنگرها تبخیر شد، ماست را به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه جوشیدن، گاز را خاموش کنید و بگذارید کنگر ماست مقداری سرد گردد.
- در نهایت می توانید بورانی کنگر را با مقداری گردو و گل سرخ تزئین کنید.
گفتنی است زمان آماده سازی مواد اولیه و پخت غذا هرکدام 20 دقیقه از شما زمان می گیرد. به طور کلی، بورانی کنگر 40 دقیقه زمان می برد تا آماده گردد.
دستور پخت بورانی کنگر به روش دوم
مواد مورد احتیاج:
- ماست 2.5 پیمانه
- کنگر 500 گرم
- پیاز 1 عدد
- روغن گیاهی به مقدار لازم
- فلفل سیاه و نمک
- زردچوبه
طرز تهیه کنگر ماست به روش دوم
بعد از پاک کردن و شستن کنگرها، آن ها را ریزریز خرد کنید. سپس با شعله ملایم به مدت 45 دقیقه کنگرها را خوب بپزید. در تابه ای جداگانه پیاز را سرخ و به مقدار لازم به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. این ترکیب را به کنگرها اضافه کنید و اجازه دهید آب کنگرها گرفته گردد. در نهایت کنگرها را همراه ماست نوش جان کنید.
روش سوم برای تهیه کنگر ماست
موادی که به آن احتیاج دارید
- 500 گرم کنگر
- 2 لیوان ماست چکیده
- 1 قاشق چای خوری پودر سیر
- 1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 1/2 قاشق چای خوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری نعناخشک
- 1 قاشق چای خوری پودر آویشن
- 1/2 قاشق چای خوری پودر پیاز
- 4 قاشق غذاخوری گردوی خردشده
طرز تهیه کنگر ماست به روش سوم
برای تهیه بورانی کنگر خوشمزه باید از کنگرهای باکیفیت بهره ببرید. ابتدا تیغ های کنگر را جدا کنید. بعد از آن که کنگرها را خرد کردید، آن ها را خیس کنید و چند بار بشویید. بعد از شستن کنگرها آن ها را در قابلمه بریزید و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم به خوبی بپزند.
بعد از آن که کنگرها پختند و آب درون قابلمه تبخیر شد، کنگرها را درون آبکش بریزید و اجازه دهید خنک شوند. وقتی کنگرها خنک شدند، آن ها را با ماست ترکیب و سپس گردو را به آن اضافه کنید. در مرحله آخر نمک، فلفل سیاه، نعناخشک، پودر آویشن و پودر پیاز را به مواد بالا اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید.
بورانی کنگر شما آماده است، ولی بهتر است عجله نکنید. برای آن که طعم خوب این غذا را مزه کنید باید 24 ساعت صبر کنید تا کنگر ماست در یخچال جا بیفتد.
از خواص کنگر چه می دانید؟
گیاه کنگر از نوبرانه های فصل بهار است و خواص درمانی بی شماری دارد. کنگر حاوی پتاسیم فراوان است و باعث تقویت سیستم گوارشی می گردد. کنگر برای کلیه ها و کبد بسیار مفید است و بدن را ضدعفونی می نماید.
مصرف مداوم کنگر باعث برطرف کم خونی و مسائل معده می گردد. کنگر باعث کاهش کلسترول و کاهش احتمال بروز انواع سرطان می گردد. پس با گنجاندن کنگر در برنامه غذایی تان و تهیه بورانی کنگر به روش هایی که در بالا گفته شد، از خواص این گیاه ارزشمند بهره مند شوید.
فوت وفن تهیه بورانی کنگر
- بعد از این که کنگرها پخته شد، برای بهترشدن ظاهر غذا و ترکیب شدن بهتر کنگر با سایر مواد، می توانید کمی کنگرها را با استفاده از گوشت کوب بکوبید.
- فلفل سیاه و نمک را هم زمان با پیازداغ به کنگر ها اضافه کنید.
- برای مغزپخت شدن کنگرها حتما به این نکته دقت کنید که ظرف را روی شعله کم قرار دهید.