طرز تهیه کاپ کیک لیمویی، خوشبو و دلچسب
به گزارش وبلاگ آوا، خبرنگارانـ کاپ کیک یا کیک فنجانی نوعی کیک تک نفره فانتزی است که در قالب های کاغذی مخصوص تهیه می گردد و روی آن را با خامه و انواع میوه و شکلات تزیین می نمایند. اولین بار شخصی به نام امیلیا سیمونز در سال 1796 این نوع کیک را در فنجان های کوچک سفالی پخت و دستور تهیه آن را در کتاب آشپزی اش منتشر کرد. کاپ کیک ها به میزان ای محبوب هستند که در تقویم جهانی روز هایی را به نام آن ها ثبت نموده اند. مثلا 18 اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، 9 نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و 15 دسامبر روز جهانی کاپ کیک میوه ای نام گذاری شده است. امروز در قنادی ها نمونه های متنوعی از کاپ کیک ها را می بینیم که در طعم ها و میزان های گوناگون تهیه می شوند. این کیک ها به علت تک نفره بودن و میزان مناسبی که دارند، برای پذیرایی در جشن ها و مهمانی ها بسیار کاربردی هستند.
به گزارش وبلاگ آوا، کاپ کیک لیمویی یکی از انواع کاپ کیک هاست که در ترکیبات آن از آب لیموترش تازه استفاده می گردد و به همین علت عطر و بوی خاصی دارد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه کاپ کیک لیمویی همراه با نکات مهم مربوط به تهیه کیک همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک لیمویی
تخم مرغ: 2 عدد
آرد سفید شیرینی: 150 گرم
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
کره: 55 گرم
شکر: 150 گرم
شیر: یک چهارم پیمانه
آب لیموترش تازه: یک چهارم پیمانه
رنده پوست لیموترش: 1 قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری سرپر
کاغذ کاپ کیک: به تعداد لازم
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در خصوص مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید:
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نگردد. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.
5- همواره برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد. نکته مهم دیگری که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا زیاد تر از اندازهی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز اندازهی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره اندازه آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این اندازه با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی نماید.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همواره باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش گردد.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آنها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند.
طرز تهیه کاپ کیک لیمویی
1 ـ برای آغاز کار آدر سفید شیرینی را همراه با بکینگ پودر مخلوط و سه بار الک کنید.
2 ـ کره، روغن، شکر و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی حدود 3 دقیقه بزنید تا کرم رنگ گردد.
3 ـ در مرحله بعد تخم مرغ ها را دانه دانه به مخلوط بالا اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک دانه تخم مرغ را اضافه کنید و یک دقیقه با همزن بزنید؛ سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید.
4 ـ نیمی از آرد را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مخلوط گردد.
5 ـ شیر را با آب لیمو ترش و رنده پوست لیمو مخلوط کنید و به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس بقیه آرد را اضافه کنید و از یک جهت هم بزنید تا مخلوط گردد.
6 ـ کاغذ های کاپ کیک را داخل قالب مخصوص کاپ کیک بگذارید و سه چهارم کاغذ را از مایه کیک پر کنید. قالب کاپ کیک را داخل فر 170 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 20 تا 25 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه کاپ کیک ها پخت، صبر کنید تا خنک گردد؛ سپس می توانید به دلخواه روی آن ها را با پودر قند یا خامه فرم گرفته تزیین کنید. نوش جان
نکته مهم
هنگام رنده پوست لیموترش توجه داشته باشید که باید قسمت سبز رنگ پوست را رنده کنید و وقتی پوست لیمو سفید شد، دست از رنده بردارید؛ زیرا قسمت های سفید پوست لیمو کاپ کیک را تلخ می نماید.
منبع: فرارو