اتاق ایران، بنیه شرکت های صادراتی باید تقویت گردد

به گزارش وبلاگ آوا، خبرنگاران - نشست مجازی آنالیز روابط مالی استان کرمان و کشور ایتالیا با حضور داریوش صولت، سرکنسول ایران در میلان ایتالیا و رئیس اتاق کرومان برگزار گردید. صولت در این نشست یکی از الزامات حضور پررنگ در بازارهای بین المللی و افزایش روابط مالی با کشورهای اروپایی را تقویت بنیه شرکت های صادراتی ایرانی دانست و پیشنهاد کرد با استفاده از دوره های آموزشی و مشورتی این امر محقق گردد.

اتاق ایران، بنیه شرکت های صادراتی باید تقویت گردد

سرکنسول ایران در میلان ایتالیا گفت: بنیه شرکت های صادراتی ایران برای حضور در بازارهای مختلف ضعیف است که باید تقویت گردد و اتاق های بازرگانی در این زمینه می توانند به برگزاری دوره های آموزشی، جلسات مشورتی و استفاده از مشاوره های داخلی و بین المللی بپردازند.

داریوش صولت، در نشست مجازی آنالیز روابط اقتصادی استان کرمان و کشور ایتالیا اضافه نمود: شرکت های بسیاری برای توسعه روابط و همکاری با ایتالیا اعلام آمادگی نموده و به مناسب بودن کیفیت و قیمت کالاهای خود اذعان داشته اند اما بر اساس گزارش اخیر کشور ایتالیا، از بازار ایران، بیش از 300 شرکت صادراتی مورد مطالعه قرار گرفته که فقط 60 شرکت ایرانی در 10 گروه اقتصادی و صنعتی برای همکاری تعریف و در بین آنها نیز فقط 16 شرکت توانمند صادراتی بر اساس استانداردهای اتحادیه اروپایی شناسایی شده اند.

او ادامه داد: نقش شرکت های کوچک و متوسط (با کمتر از 250 نیرو گردش سالانه کمتر از 50 میلیون یورو) در اقتصاد ایتالیا حدود 90 تا 95 درصد است که کشاورزی، خدمات و ساخت وساز مهم ترین حوزه های فعالیت این شرکت هاست.

صولت، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت های اقتصادی و تجاری خود و ساماندهی آنها و همچنین رساندن شرکت های صادراتی به سطح استاندارهای روز دنیا، به راحتی قادر به همکاری با ایتالیا و اروپا خواهیم بود و حتی از ظرفیت ایتالیا برای بازارهای سوم استفاده کرد.

او با اشاره به اینکه ایتالیا یکی از کشورهای صنعتی دنیاست و در بعضی رشته های صنعتی حرف اول دنیا را می زند، اعلام کرد: اقتصاد و صنعت ایتالیا سومین قدرت صنعتی و اقتصادی اتحادیه اروپاست و فراوری ناخالص داخلی این کشور در سال 2019 میلادی حدود هزار و 800 میلیارد یورو بوده که رقم بسیار قابل توجهی است.

سرکنسول ایران در میلان ایتالیا گفت: در طول 40 سال گذشته ایتالیا یکی از مهم ترین شرکای اقتصادی ایران و در بعضی مواقع مانند سال های 2010 و 2011 میلادی اولین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران بوده و رقم بالای 7 میلیارد دلار را ثبت نموده است اما بعدازآن به دلیل مسائل ناشی از تحریم ها و محدودیت ها کاهش مجدد تجارت را داشتیم.

صولت با بیان اینکه بخش عمده مراودات ایران و ایتالیا را نفت تشکیل می دهد و سهم کالاهای غیرنفتی بسیار پایین بوده است، اضافه نمود: در حال حاضر تقریباً صادرات نفت به ایتالیا نداریم و رقم یک میلیارد دلار مراوده تجاری دو کشور به ثبت رسیده که 820 میلیون یورو سهم ایتالیا و مابقی سهم ایران است.

او در بخش دیگری به بدهی ایتالیا به نظام اقتصادی دنیا به عنوان دغدغه و نگرانی فعالان اقتصادی ایران برای ارتباط تجاری با این کشور اشاره نمود و گفت: این بدهی حدود دو هزار و 300 میلیارد یورو است که بر اساس شاخص های اتحادیه اروپایی رقم بسیار بالایی محسوب می گردد زیرا شاخص های اروپایی 60 درصد فراوری ناخالص داخلی هر کشور را خط توازن برای میزان بدهی آن کشور تعریف می نماید، بین 60 تا 100 درصد منطقه زرد و بیش از آن منطقه قرمز محسوب می گردد که اکنون ایتالیا از منطقه قرمز نیز عبور نموده است.

سرکنسول ایران در میلان ایتالیا اظهار کرد: زنگ های خطر در ایتالیا به صدا درآمده و به ویژه در دوران کرونا با تعطیلی 6 ماهه در این کشور در هرماه 150 میلیارد یورو ارزش فراوری داخلی این کشور آسیب های جدی دیده و دولت ناچار بوده به وسیله استقراض ملی و یاری دریافت از اتحادیه اروپایی بخشی از زیان ها را جبران کند.

صولت، با تأکید بر اینکه بدهی ها ایتالیا تأثیر منفی در مراودات تجاری دو کشور ندارد، گفت: بلکه به دلیل وجود این شرایط، دائماً در کوشش برای افزایش مراودات تجارت خود با کشورهای مختلف هستند تا سهم فراوری ملی خود را افزایش دهند و بر بحران بدهی ها فائق آیند.

او ادامه داد: بر اساس گزارش صادرات کرمان، یک ششم صادرات ایران به ایتالیا مربوط به این استان است که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های کرمان این سهم باید افزایش یابد.

او با اشاره به اینکه کرمان اولین استانی است که در راستای برنامه ریزی کنسولگری برای تقویت مراودات استانی، ارتباطات خوبی برقرار و چندین جلسه مجازی برگزار نموده، اضافه نمود: در این برنامه ریزی با توجه به پتانسیل هایی که در شمال ایتالیا وجود دارد استان متناظر را تعریف می کنیم تا بتوان با اجرای برنامه دقیق و آنالیز زمینه های همکاری، سند جامع همکاری را بین دو استان به امضا برسانیم.

سرکنسول ایران در میلان ایتالیا، با اشاره به اینکه کرمان در ارتباط با ایتالیا می تواند الگوی موفقی در کشور باشد، اعلام کرد: موافقت برای خواهرخواندگی تورین ایتالیا و کرمان دریافت شده که به طرف ایتالیایی اعلام می کنیم و در صورت پیشبرد کار امیدواریم بتوان برای سه ماه آینده این کار را انجام داد.

رئیس اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: ایتالیا به عنوان هشتمین اقتصاد دنیا تراز تجاری بسیار خوبی دارد که نشان دهنده اقتصاد قوی این کشور است.

سید مهدی طبیب زاده، اضافه نمود: ازجمله کشورهایی که صادرات خوبی به ایتالیا دارد ترکیه است و با آنالیز لیست اقلامی که ترکیه به ایتالیا صادر می نماید، می توان به خوبی دریافت که امکان فراوری آنها در ایران نیز وجود دارد و ما نیز باید از این فرصت استفاده کنیم.

او ادامه داد: ترکیه 10 میلیارد دلار صادرات کالاهای صنعتی، کشاورزی، پوشاک، خودرو، لوازم خانگی، خشکبار و سایر محصولات کشاورزی به ایتالیا دارد و ما نیز باید سطح روابط تجاری خود را با این کشور افزایش و آنالیز های لازم را برای نیازسنجی بازار این کشور، موانع تجاری و سایر موارد را برای برقراری ارتباط بهتر انجام دهیم.

طبیب زاده، اظهار کرد: امکان همکاری کرمان با ایتالیا در زمینه های مواد معدنی به ویژه آلومینیوم و فولاد و صنایع پایین دستی آن وجود دارد و ایتالیا می تواند از فراوریات معدنی ما باکیفیت و حجم بالا برای صنایع خودروسازی خود استفاده کند.

به گفته رئیس اتاق کرمان، این استان 20 میلیون دلار خشکبار به ایتالیا صادر می نماید که امکان افزایش این میزان وجود دارد.

منبع: شفقنا اقتصادی

به "اتاق ایران، بنیه شرکت های صادراتی باید تقویت گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتاق ایران، بنیه شرکت های صادراتی باید تقویت گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید