شایعاتی که بازار سرمایه را قرمزپوش می کند
به گزارش وبلاگ آوا، شایعاتی که هر روز درباره نماد های مختلف در بورس ایجاد و دست به دست می چرخد، باعث می شود بسیاری از سهم ها بر خلاف ارزندگی رشد و نماد های با ارزش سقوط داشته باشند.
به گزارش گروه مالی وبلاگ آوا، شایعات یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که پیرامون بازار های مالی همیشه وجود داشته است و عده ای از ایجاد این شایعات سود برده و عده ای نیز در این بین متضرر شده اند.
البته با یافتن مراکز ایجاد این شایعات، می توان ذی نفعان این دست شایعات را شناسایی کرد. اما در شرایط فعلی که افراد و گروه ها در فضای مجازی به صورت کاملا آزادانه در حال تولید و توزیع مطالب درست و نادرست هستند، شرایط برای شناخت سره از ناسره کاملا متفاوت است.
بازار های مالی به دلیل نوسانات لحظه ای بیشترین تاثیر را از اتفاقات پیرامون این بازار ها دریافت می کنند. شایعات نیز یکی از موثرترین روش ها جهت تغییر شرایط در این بازار ها می باشد.
شایعاتی که فراگیری بالاتری داشته باشند می توانند افراد بیشتری را با خود همراه کنند. انتظارات افراد در این زمینه نیز می تواند به موثرتر شدن شایعات کمک شایان توجهی کند.
بورس نیز به دلیل جریان معاملات لحظه ای در آن، یکی از بازار هایی است که واکنش سریع به اخبار نشان می دهد. هرچه اخبار منتشرشده فراگیری بیشتری داشته باشد، می تواند تاثیر بزرگتری داشته باشد. به همین دلیل طبق دستورالعمل سازمان بورس یکی از مواردی که ناشران یا همان شرکت های بورسی باید به مقام ناظر بورس پیاخ دهند، شایعات است.
* کشف واکسن کرونا، شایعه ای برای سبزپوشی شرکت های دارویی
طی روز های گذشته شایعات زیادی حول نماد های حاضر در بورس ایجاد شده است. یکی از مواردی که در روز های اخیر تاثیر قابل توجهی بر روی نماد های دارویی داشته است، دو شایعه کشف واکسن کرونا و تبدیل ارز 4200 تومانی به 11000 تومانی بوده است.
این دو شایعه سبب شد، نماد های دارویی در چرخشی کامل از منفی 5 در یک روز و عرض چند دقیقه به مثبت 5 حرکت کنند. تاثیر این شایعات به حدی بود که در روزی که بیش از 22 هزار واحد شاخص بورس نزول داشته است، حرکت مثبتی را آغاز کنند.
* تاثیر شایعه افزایش نرخ سود بانکی بر بورس
طی روز های گذشته شایعه دیگری بر سر زبان اهالی بازار سرمایه و سایر بازار های مالی افتاد که بانک مرکزی قصد دارد، نرخ سود بانکی را افزایش دهد. این مساله به دلیل بالا رفتن قدرت جذب نقدینگی توسط بانک ها، سبب خروج پول از بورس و ایجاد صف های بیشتر فروش در بورس شد.
در حال حاضر بازار های موازی با بورس به عنوان رقیب این بازار، به دنبال جذب نقدینگی هستند و ریزش 3 ماهه بازار سرمایه این فرصت را به بازار های ارز، طلا، خودرو و مسکن داده است. به زعم کارشناسان بانک مرکزی بانک ها با نرخ فعلی توانایی جذب سپرده ها را نداشته و در آینده با مشکل روبرو خواهند شد.
البته باید گفت اگر این شایعه به واقعیت تبدیل شود، بار روانی این مساله می تواند آینده بورس را نیز مانند 3 ماه گذشته منفی کند.
این میزان تاثیر گذاری شایعات نشان می دهد هنوز بازار سرمایه ایران هنوز به عمقی که باید داشته باشد، نرسیده است. عمیق شدن بازار سرمایه در ایران و آموزش سهامداران می تواند راه حل مناسبی برای حل این مشکل باشد.
منبع: فارس
منبع: خبرگزاری دانشجو