طرز تهیه نان شیرمال خانگی

به گزارش وبلاگ آوا، نان شیرمال خانگی ترکیبی بسیار ساده از آرد، روغن، شیر و شکر است که پس از پخت طعم بی نظیری را خواهد داشت. این نان ساده را می توان به اشکال بسیار زیبایی تهیه کرده تا زینت بخش سفره ها باشد.

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

وبلاگ آوا | سرویس آشپزی - نان شیرمال خانگی به شیوه های متفاوتی تهیه می شود. این نان را از سوپر مارکت ها نیز می توانید تهیه کنید، اما اگر تمایل دارید نانی را طبخ نمایید که کاملا با سلیقه شما هماهنگ باشد، خودتان دست به کار شوید و آن را در منزل و به سادگی درست کنید. این خوراکی یکی از بهترین گزینه ها برای تغذیه بچه ها در مدرسه است، به علاوه اگر شما یا فرزندتان تمایلی به خوردن صبحانه ندارید، این نان خانگی می تواند باعث تحریک اشتها شود تا مهمترین وعده غذایی را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال خانگی

به منظور تهیه این نان خانگی برای چهار الی پنج نفر، به حدود سه ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز است.

مواد لازم
مایه خمیریک قاشق سوپخوری
شکریک قاشق سوپخوری
آب ولرمنصف لیوان
تخم مرغیک عدد
شکرنصف لیوان
روغن مایعنصف لیوان
شیریک لیوان
آردبه میزان لازم
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
دارچین، زنجبیل و شکربه میزان دلخواه برای وسط نان
کرهمقداری اندک برای چرب کردن دست ها
زرده تخم مرغیک عدد
زعفران دم کردهیک الی دو قاشق غذاخوری

چند نکته:

  • آرد را قبل از استفاده حتما یک الی سه بار الک کنید. میزان دقیق آرد تعیین نیست، زیرا جذب آردها با یکدیگر متفاوت است.
  • در صورت تمایل می توانید شکر را از مواد میانی نان شیرمال خانگی حذف کنید.

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

  1. مایه خمیر و یک قاشق سوپ خوری شکر را در نصف لیوان آب ولرم حل کنید. دمای آب باید کمی بیشتر از دمای بدن باشد. درب ظرف را ببندید و مایه را به مدت پنج الی 10 دقیقه استراحت دهید.

  2. تخم مرغ، وانیل و شکر را مخلوط کنید. مایه حاصل باید یک دست باشد.
  3. شیر را به آرامی اضافه کنید و بهم بزنید.
  4. روغن را نیز به سایر مواد بیفزایید.
  5. آرد را به آرامی به مایه اضافه نمایید و بهم بزنید. کمی که خمیر از حالت مایع در آمد باید با دست بهم بزنید و آرد اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد و وسط ظرف جمع شود. توجه داشته باشید که خمیر نباید سفت شود، بنابراین آرد را به آرامی اضافه کنید.
  6. روی یک سطح را مقداری آرد بپاشید و چند دقیقه خمیر را ورز دهید.
  7. یک ظرف را به میزان خیلی کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید و روی آن را بپوشانید. ظرف را در محل گرمی به مدت یک ساعت استراحت دهید تا خمیر پف کند.
  8. دست های خود را به مقداری کره آغشته کنید و خمیر را از ظرف خارج کنید. به این ترتیب خمیر به دست های شما نمی چسبد.

  9. مقدار کمی خمیر را ورز دهید تا منسجم شود.
  10. سپس آن را به چانه های کوچک تقسیم کنید و روی سطح به قطر یک سانتیمتر به صورت دایره یا هر طرحی که خودتان تمایل دارید، شکل دهید.

  11. دارچین، زنجبیل و مقداری شکر (در صورت تمایل) را با یکدیگر مخلوط کنید، این مخلوط مواد میانی نان ها را تشکیل می دهد.

  12. مقداری زعفران دم کرده و یک زره تخم مرغ را با یکدیگر مخلوط کنید و روی نان ها بزنید.

  13. کف یک سینی فر را چرب کنید و نان ها را در آن بچینید.

  14. فر را از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس سینی را در طبقه وسط به مدت حدود 20 الی 30 دقیقه قرار دهید تا نان ها آماده شوند.

نان شیرمال خانگی آماده است و شما می توانید برای صبحانه و میان وعده از آن ها استفاد کنید.

چند نکته:

  • هنگامی که خمیر را باز می کنید، قطر آن باید یک سانتیمتر باشد.
  • اگر پس از اتمام زمان پخت، نان ها هنوز کاملا پخته نشده بودند، مجددا آن ها را برای مدتی در فر قرار دهید.

  • شما به هر شکلی که تمایل دارید می توانید نان ها را بپیچید، در ادامه چند مدل را مشاهده می کنید.

  • بسته به سلیقه خود می توانید مواد میانی نان را تغییر دهید.

نحوه پیچیدن نان شیرمال

ساده ترین روش برای پیچیدن نان شیرمال این است که مقداری از خمیر را بردارید و به صورت دایره شکل دهید، مقداری از مایه میانی را در آن قرار داده و گرد کنید. به صورت بیضی نیز می توانید همین کار را انجام دهید.

مدل گیس یکی دیگر از روش های پیچیدن نان شیرمال خانگی است که برای درست کردن آن به حداقل سه رشته از خمیر نیاز دارید، رشته ها را از یک طرف به یکدیگر بچسبانید و همانند مو ببافید.

این طرح را با بیشتر از سه رشته نیز می توانید تهیه کنید.

در ادامه مدل دیگری را برای پیچیدن این نان ملاحظه می فرمایید. برای این منظور مقداری از نان را به شکل دایره درآورده و کف قالب بگذارید. چند عدد توپ با خمیر درست کنید و دور دایره بچینید. با یک چاقوی تیز خمیری که کف قالب پهن کرده بودید را به برش زده و روی توپ ها برگردانید.

در ادامه مدل دیگری را مشاهده می کنید که در عین زیبایی بسیار ساده نیز هست. قسمتی از خمیر را جدا کرده به صورت دایره دربیاورید و مقداری از مایه میانی را در آن قرار داده، خمیر را ببندید و گرد کنید. سپس به ترتیبی که در شکل زیر مشاهده می کنید، کنار هم در قالب بچینید، به طوری که بهم چسبیده باشند، اما له نشوند.

ما برای میان وعده ها معمولا از خوراکی های آماده و نیمه آماده ای که در بازار است، استفاده می کنیم. این خوراکی ها برای سالم ماندن در زمان طولانی به مواد نگهدارنده نیاز دارند و همانطور که می دانید این مواد چندان برای سلامتی مفید نیست. شما به راحتی می توانید خوراکی های سالمی مثل نان شیرمال خانگی و یا نان خرمایی را در منزل تهیه کنید و همراه با شیر یا چایی میل کنید. نان شیرمال آنقدر خوشمزه است که میل کردن آن به تنهایی نیز لذت بخش خواهد بود.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه نان شیرمال خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان شیرمال خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید