سال جاری خانواده های کرمانشاهی از جیب خوردند.
به گزارش وبلاگ آوا، خانوارهای شهری استان گیلان در سال گذشته به صورت میانه به مقدار 9.3 میلیون تومان پس انداز نموده اند که همین موضوع باعث شده است تا آن ها بدین لحاظ در صدر 31 استان کشور قرار بگیرند. بعد از خانوارهای شهری استان گیلان، خانوارهای شهری استان مازندران و بوشهر به ترتیب با میانه پس انداز 7.9 و 7.3 میلیون تومانی در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
به تازگی مرکز آمار ایران گزارش هزینه و عایدی خانوارها در سال گذشته را منتشر کرده است. تحلیل هزینه و عایدی خانوارها از آن جهت مهم است که سال گذشته اقتصاد ایران به علت بازگشت تحریم ها سال سختی را پشت سر گذاشت و به عنوان نمونه در حالی که نرخ تورم در فروردین ماه 1397 تک رقمی و 8.1 درصد گزارش شده بود این نرخ در اسفند ماه 1397 به 26.9 درصد افزایش یافت.
آنالیز گزارش هزینه و عایدی خانوارها نشان می دهد که در سال گذشته مقدار عایدی سالانه هر خانوار ایرانی به طور میانه 43 میلیون و 500 هزار تومان بوده است که این رقم در مقایسه با سال 96 حدود 18.6 درصد رشد داشته است. بعلاوه مقدار هزینه سالانه هر خانوار ایرانی نیز به طور میانه 39 میلیون و 300 هزار تومان گزارش شده است که این نشان می دهد هزینه های سالانه خانوارهای ایرانی در مقایسه با سال 96 رشد 19.3 درصدی را تجربه کرده است. از تفکیک دو رقم هزینه سالانه و عایدی سالانه یک خانوار می توان به مقدار پس انداز خانوارهای ایرانی پی برد. گزارش مرکز آمار نشان می دهد که در سال گذشته هر خانوار ایرانی به صورت میانه 4 میلیون و 200 هزار تومان پس انداز کرده است که این رقم در مقایسه با سال 96 رشدی حدودی 500 هزار تومان داشته است. شایان ذکر است که طبق همین گزارش ها در سال 96 مقدار پس انداز هر خانوار ایرانی 3 میلیون و 700 هزار تومان گزارش شده بود.
اگر بخواهیم به صورت جزئی تر به اطلاعات منتشر شده در گزارش هزینه و عایدی خانوارهای مرکز آمار ایران بپردازیم باز هم به آمارهای جالبی دست خواهیم یافت. این گزارش شرایط عایدی و هزینه میانه خانوارها در استان های مختلف در سال گذشته را نیز ارائه کرده است.
میانه عایدی سالانه یک خانوار شهری در کدام استان ها بالاتر بوده است؟
همان گونه که از نمودار زیر تعیین است، مقدار میانه عایدی خانوارهای شهری تهرانی در یک سال حدود 64 میلیون تومان بوده است که این موضوع باعث شده است تا آن ها در صدر استان های کشور بدین لحاظ در سال گذشته قرار بگیرند. خانوارهای شهری البرز و مازندران به ترتیب با کسب میانه عایدیی به مقدار حدود 50 میلیون تومان و 46.1 میلیون تومان در رتبه های بعدی قرار دارند. کمترین مقدار میانه عایدی سالانه در سال گذشته نیز مربوط به خانوارهای شهری استان های آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و کرمان بوده است که به ترتیب در سال 97 توانستند میانه عایدیهایی به مقدار 26.4، 28.4 و 30 میلیون تومان داشته باشند.
میانه هزینه سالانه یک خانوار شهری در کدام استان ها بیشتر بوده است؟
در سال گذشته، هر چند خانوارهای شهری تهران توانسته اند عایدی بالاتری داشته باشند اما هزینه های بالاتری نیز داشته اند. میانه هزینه سالانه یک خانوار شهری در استان تهران در سال گذشته حدود 58.4 میلیون تومان بوده است. بعلاوه در رتبه های بعدی بدین لحاظ خانوارهای شهری استان های البرز و کهگیلویه و بویراحمد قرار داشته اند که به طور میانه به ترتیب 43.2 و 39 میلیون تومان در سال گذشته هزینه کرده اند.
در بین استان های کشور، میانه هزینه سالانه خانوارهای شهری حاضر در سه استان کرمان، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی کمتر از سایر استان ها بوده است و به ترتیب مقدار میانه هزینه سالانه آن ها در سال 97، 23.7، 24.1 و 25.1 میلیون تومان بوده است.
خانوارهای شهری استان کرمانشاه سال گذشته از جیب خوردند!
با توجه به مقدار عایدی و هزینه خانوارهای شهری که در بالا ذکر شد حالا می توان به آنالیز این موضوع پرداخت که خانوارهای شهری در استان های مختلف در سال گذشته چقدر توانسته اند پس انداز نمایند؟
نمودار زیر نشان می دهد که خانوارهای شهری استان گیلان در سال گذشته به صورت میانه به مقدار 9.3 میلیون تومان پس انداز کرده اند که همین موضوع باعث شده است تا آن ها بدین لحاظ در صدر 31 استان کشور قرار بگیرند. بعد از خانوارهای شهری استان گیلان، خانوارهای شهری استان مازندران و بوشهر به ترتیب با میانه پس انداز 7.9 و 7.3 میلیون تومانی در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
نکته حائز اهمیت این است که تنها خانوارهای شهری استان کرمانشاه در سال گذشته از جیب خورده اند و میانه عایدیهایی که کسب کرده اند از میانه هزینه های که داشته اند کمتر بوده است و همین عامل باعث شده است تا میانه پس انداز آن ها در سال 97 منفی 264 هزار تومان باشد.
منبع: تابناک
منبع: اُکالا