پیلوت چیست؟ قوانین ساخت پیلوت در ساختمان

به گزارش وبلاگ آوا، در بسیاری از ساختمان ها راه دسترسی به طبقات بالاتر به وسیله راه پله یا آسانسور صورت می گیرد اما در بعضی دیگر در طبقه همکف دارای واحدی هستند که آن را پیلوت می نامند . در این مقاله می خواهیم به سوال پیلوت چیست ، پاسخ دهیم و بدانیم از آن در چه مواردی استفاده می گردد .

پیلوت چیست؟ قوانین ساخت پیلوت در ساختمان

چالش های ساخت پیلوت برای ساختمان

مساحت پیلوت می تواند هم مقدار واحد های عادی باشد و یا در بعضی موارد دیگر از آنها بزرگتر باشد که این مساله می تواند تابع تصمیمات مالک ساختمان باشد که چقدر از مساحت ساختمان را برای این بخش در نظر گرفته است و هزینه های آن را پرداخت می نماید . پیلوت برای بعضی از خانه ها نظیر خانه های شاقتصادی مناسب نمی باشد اما خانه های ویلایی و جنوبی گزینه های مناسبی برای ساخت پیلوت در آنها می باشد . گاهی مالک می خواهد تا برای حل مسئله ای که به نظرش مهم می آید اقدام به ساخت پیلوت کند و هزینه زیادی را برای آن صرف می نماید اما در نهایت بر خلاف انتظارش ساخت پیلوت نمی تواند مطابق با انتظارات وی باشد . تا جایی که ساخت پیلوت مسئله ای را بر طرف کند باعث ایجاد بی نظمی و تعارض در ساختمان می گردد . به همین جهت ضروری است تا قبل از ساخت پیلوت تمام این موارد را بسنجید و جوانب آن را در نظر داشته باشید .

عوامل تاثیر گذار در ساخت پیلوت

پیلوت در طرح ها و شکل های مختلفی ساخته می گردد اما باید به این مساله توجه داشت که طرح شکل و جایگاه قرار گیری پیلوت مطابق با میل مالک نمی باشد و این مساله به عوامل دیگیری نظیر پتانسیل زمین ، جواز شهرداری و نظر معمار بستگی دارد .

طراحی پیلوت ساختمان

مالک می تواند همراه معمار در زمینه طراحی پیلوت مشورت کند . معمار نیز با در نظر داشت شرایط و امکانات موجود برترین طرح را برای پیلوت اجرا می نماید . در اصل پیلوت را به منظور حذف پله می سازند تا افراد سالمند و کسانی که مشکل درد کمر دارند در این قسمت ها ساکن شوند . اما باید به این مساله توجه داشت که ساخت پیلوت در یک ساختمان باعث می گردد که فضای لازم برای ساخت پارکینگ کاهش بیابد و مالک مجبور گردد برای تامین فضای مورد احتیاج پارکینگ ، اقدام به ایجاد رمپ و ساخت پارکینگ در زیر زمین نماید .

پیلوت و نمای ساختمان

در بیشتر موارد ساخت پیلوت باعث می گردد تا نمای ساختمان زیبایی خود را از دست دهد بطور مثال وجود پنجره در کنار درب ورودی اصلاً گزینه مناسبی نیست و باعث می گردد تا ساختمان نمای خوبی نداشته باشد . اما معماران با تجربه برای این مشکل نیز راه حلی می توانند جستجو کنند . ساکنین پیلوت از تراس نیز بی بهره هستند و از طرفی در بیشتر حالات تراس های دیگر طبقات باعث مزاحمت آنها می گردد . افرادی که پیلوت را رهن یا اجاره می کنند باید نسبت به موارد ذکر شده دقت لازم را داشته باشند .

پیلوت برای چه خانه هایی مناسب است ؟

پیلوت مناسب خانه های ویلایی می باشد و اینگونه خانه ها گزینه های مناسبی برای احداث پیلوت هستند . اما در مجتمع های مسکونی در بسیاری از موارد ، طبقات بالایی به وسیله تراس به حیاط پیلوت دید دارند و این مساله مسائلی را در خصوص مشاعات ساختمان ایجاد می نماید یعنی ساکنین پیلوت در استفاده از حیاط محدودیت دارند . پیلوت برای خانه های جنوبی مناسب است زیرا حیاط محل رفت و آمد نیست و بعلاوه دید کمتری به آن وجود دارد .

پیلوت دوبلکس

پیلوت دوبلکس دارای مساحت یکسانی با سایر طبقات می باشد و در موارد دیگری مساحت آن کمتر از سایر طبقات است . پیلوت مناسب کسانی است که دارای افراد سالمند می باشند و این مکان محل مناسبی برای استراحت آنها می باشد . در مجتمع های مسکونی پیلوت را به محل زندگی سرایدار اختصاص می دهند و در بعضی موارد آنجا را به محل اجاره افرادی اختصاص می دهند که مسائل اقتصادی دارند .

پیلوت و پارکینگ

پیلوت نیز مانند سایر طبقات به عنوان طبقه مجزایی تحت نام طبقه همکف شناخته می گردد . برای پیلوت نیز باید یک پارکینگ در نظر بگیرند . سازنده می تواند قسمتی از پیلوت را به عنوان پارکینگ یا حیاط در نظر بگیرد اما باید حفظ آرامش کسانی که قصد دارند بعد ها در آن زندگی کنند را نیز در نظر بگیرد زیرا آرامش افراد از هر چیز دیگری مهم تر می باشد . برای آرامش ساکنین پیلوت بهتر است تا سازندگان ساختمان قبل از به بهره برداری سپردن ساختمان و در هنگام طراحی و اجرای پروژه نسبت به احداث پارکینگ در زیر زمین به وسیله رمپ اقدام کنند . ایجاد رمپ و احداث پارکینگ در زیر زمین احتیاجمند تخصیص بودجه اضافه تری می باشد که باید پرداخت گردد .

نیم پیلوت چیست ؟

نیم پیلوت در واقع یک نیم طبقه ای است که مساحت آن نصف مساحت سایر طبقات می باشد و هدف از ساخت آن در واقع حداکثر استفاده از مساحت ساختمان می باشد و سازنده میخواهد بدون از دست دادن فضایی بیشترین استفاده را از آن ببرد . مالک نیز می تواند از نیم پیلوت به عنوان اتاق سرایدار استفاده کند یا هم آنرا به اجاره افراد دیگری بدهد .

نکات کلیدی در طراحی پیلوت

پیلوت به فضایی که از ستون های بدون دیوار های جداکننده تشکیل شده است و فاصله کف آن تا زیر سقف حداکثر 2.4 متر گفته می گردد .

ارتفاع پیلوت در حالت عادی باید برابر 2.4 متر باشد و در صورت نصب سقف کاذب ارتفاع آن حداکثر 3 متر می باشد . پارکینگ هایی که دارای مساحت هزار متر مربع به بالا می باشند ارتفاع پیلوت را می توان تا 2.5 متر افزایش داد .

نتیجه گیری

پیلوت را نمی توان به عنوان بخش حیاتی و مهم ساختمان دانست . طراحی پیلوت باید با دقت و با در نظر داشت تمامی جوانب انجام گردد . توصیه می گردد برای ساخت پیلوت ساختمانی حتما از چند نفر مشورت بگیرید. پیلوت ممکن است از بقیه طبقه ها متراژ کمتری داشته باشد و نیم پیلوت باشد، یا حتی دوبلکس بوده و دو طبقه را به خود اختصاص دهد . اگر پیلوت در جای مناسب ساخته نگردد به احتمال زیاد باعث ایجاد اختلاف بین ساکنین می گردد . سازندگان و مالکان ساختمانی نباید فقط به فکر اجاره دادن و استفاده حداکثری از فضای ساختمان باشند بلکه باید آرامش کسانی که در پیلوت زندگی می کنند یا آرامش افراد سایر طبقات را در نظر داشته باشند .

منبع: هومتیک

به "پیلوت چیست؟ قوانین ساخت پیلوت در ساختمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیلوت چیست؟ قوانین ساخت پیلوت در ساختمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید