سرنوشت ترامپ چه خواهد شد؟، سه احتمال برای این انتخابات متصور است
به گزارش وبلاگ آوا، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: با نگاهی به کنش و واکنش های رسانه ها به آخرین مناظره انتخاباتی جو بایدن نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه، دو رقیب اصلی ریاست جمهوری آمریکا که شامگاه پنج شنبه در نشویل ایالت تنسی برگزار گردید، به نظر می رسد، این رویارویی چندان تاثیری بر نتیجه بازی نداشته باشد؛ هم به این دلیل که اغلب رای دهندگان آمریکایی انتخابشان را نموده اند و هم این که در مناظره اخیر، اتفاق خاصی رخ نداده است.
روزنامه خراسان شنبه 3 آبان در یادداشتی به قلم رضا واعظی استاد دانشگاه درباره انتخابات آمریکا نوشت: مهم ترین اقدام از سوی دوحزب را باید تمرکز تیم جو بایدن بر تشویق و ترغیب رای دهندگان به حضور در پای صندوق رای و کوشش تیم ترامپ برای پیداکردن راهکارهای قانونی، سوای جلب نظر رای دهندگان،برای پیروزی در انتخابات و ماندن درکاخ سفید دانست.آنگونه که بسیاری از صاحب نظران نیز معتقدند، با وجود شرایط کنونی در صحنه رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا، سه احتمال برای این انتخابات متصور است.
احتمال اول؛ پیروزی جوبایدن دموکرات است. حسب نظر سنجی ها و شرایط به وجود آمده در فضای عمومی ایالات متحده آمریکا، چنان چه اتفاق خاصی رخ ندهد و اوضاع به همین صورت بماند جو بایدن پیروز انتخابات است. در این صورت به دلیل فاصله رایی که بین این دو هست، باید منتظر اقدامات غیر منتظره دونالد ترامپ برای تحویل پست ریاست جمهوری بود. زیرا فاصله رای به حدی است که امکان اعلام تقلب در انتخابات ضعیف و غیر ممکن است.
احتمال دوم: پیروزی مجدد ترامپ جمهوری خواه است. یعنی رویداد سال 2016 تکرار گردد و به رغم نظر سنجی ها و تحلیل ها، ترامپ در کاخ سفید بماند. در آن دوره اگرچه نظر سنجی ها و حتی تعداد آرای مردم به نفع هیلاری کلینتون بود اما آرای الکترال ترامپ را برنده انتخابات دانست. در آن دوره اشکال در شیوه های نظر سنجی و اختلاف بین نظر سنجی های ملی و ایالتی باعث اشتباه در تشخیص رای و نظر مردم آمریکا بود. اما به نظر می رسد آن گونه که مراکز نظر سنجی اعلام نموده اند اشکالات آن دوره رفع شده و همین امر احتمال تکرار رویداد سال 2016 را کاهش داده است.
سومین احتمال؛ کاهش فاصله آرای دو نامزد و تقویت بازی تقلب و استفاده ترامپ از ظرفیت های قانونی برای ماندن در کاخ سفید است. اگر فاصله آرا کم گردد- کما این که نظرسنجی های چند روز اخیر حاکی ازرشد ترامپ در بعضی ایالت های حساس یا swing state بوده است - جمهوری خواستار فرصت دارند تا با ادعای تقلب، مکانیزم های قانونی دیگری را(که کاملا به نفع آن هاست) فعال نمایند. به همین منظور زمینه را برای ادعای تقلب فراهم می نمایند، این که ترامپ در اغلب سخنرانی ها درباره تقلب هشدار می دهد و دخالت های خارجی در انتخابات آمریکا را مطرح می نماید یا اعتراض به رای گیری پستی که این دوره به دلیل شرایط کرونا با استقبال زیادی روبرو شده و از 6 میلیون در دوره قبل به بیش از 40 میلیون رای در این دوره (تا این تاریخ) افزایش یافته است.
گویا بیش از 50 میلیون برگ رای برای شهروندان آمریکایی به صورت پستی ارسال شده است؛خصوصا این که این موضوع بیشتر در ایالت هایی رخ داده که دست دموکرات هاست.همه این اقدامات و اظهار نظر های دونالد ترامپ و همراهانش از جمله رئیس اف بی ای، آتش تهیه ستاد ترامپ برای پروژه تقلب است. در صورتی که موضوع تقلب جدی گردد چند اقدام متصور است.
اولین اقدام واکنش مجلس های ایالتی آمریکا خصوصا ایالت های به اصطلاح خاکستری(که گرایش حزبی کمتری هم دارند) به این موضوع است. ایالت هایی خاکستری نامیده می شوند که به صورت سنتی و برخلاف دیگر مناطق، از آن ها انتظار نمی رود که از پیش، جهت گیری مشخص و قطعی حزبی داشته باشند. این 11 ایالت شامل کلرادو، فلوریدا، آیووا، میشیگان، نوادا، نیوهمپشایر، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، ویرجینیا و ویسکانسین هستند که در مجموع 146 رأی از 538 رأی کالج الکترال را به خود اختصاص می دهند. این ایالت ها به دلیل بروز تقلب ممکن است دارندگان حق رای الکترال را معرفی ننمایند یا این که افرادی با گرایش به جمهوری خواستار را معرفی نمایند.
درصورت اول، به دلیل این که هیچ کدام از نامزدها پیروز به کسب 270 رای الکترال نمی گردد(ضروری است برنده انتخابات از 538 رای الکترال حداقل 270 رای را کسب کند) حسب قانون اساسی آمریکا مجلس نمایندگان متشکل از 50 ایالت آمریکا که هر یک صرفا یک عضو در آن خواهند داشت، مشخص تکلیف می نمایند. بنابراین با توجه به این که حداقل 26 ایالت در دست جمهوری خواستار است، بخت ترامپ بیشتر خواهد بود و در صورت معرفی افراد با گرایش حزبی از سوی ایالت ها نیز بخت با دونالد ترامپ است.
اقدام دیگر مراجعه به دیوان عالی آمریکاست. در این صورت به دلیل ترکیب اعضای دیوان عالی به لحاظ گرایش سیاسی، نتیجه قریب به یقین به نفع ترامپ است. زیرا از 9 قاضی دیوان عالی در شرایط کنونی 5 نفر جمهوری خواه هستند و تنها 3 نفر دموکرات هستند که با اضافه شدن عضو جدید نیز ترکیب 6 به3 به نفع ترامپ خواهد بود. جالب این که 3 نفر از اعضای جدید دیوان عالی منصوب ترامپ هستند. این موضوع در سال 2000 نیز که ترکیب دیوان عالی 5 به 4 به نفع جمهوری خواستار بود در رقابت بین ال گور دموکرات و جرج بوش جمهوری خواه، رخ داد و جرج دبلیو بوش رئیس جمهور آمریکا شد. نهایت این که حتی اگر به هر دلیل در 13 آبان مردم آمریکا رای ندهند، رئیس جمهوری آمریکا با مکانیزم های دیگری تا اواسط دسامبر مشخص خواهد شد وانتخاب رئیس جمهور بدون مراجعه به آرای عمومی در این کشور مدعی دموکراسی هم ممکن ومتصور است!
2323
منبع: خبرآنلاین