دوربین دو چشمی چیست؟

به گزارش وبلاگ آوا، همه ما، دوربین های دو چشمی را دست کم یک بار دیده ایم. اما چقدر اطلاعات تخصصی در خصوص این دوربین ها داریم؟ کاربرد آنها هم تقریبا واضح است، برای مناظری که چشم انسان قادر به دیدن شان نیست، این دوربین ها کار را آسان نموده اند. وقتی از آنها بیشتر خوش تان خواهد آمد که در یک سفر ماجراجویی به آفریقا، تصمیم بگیرید به سراغ حیات وحشِ پارک های ملی بروید و حیوانات مختلف آن منطقه ها را دیدن کنید. برای پرنده نگری هم از این دوربین ها و انواع مختلف آن را استفاده می نمایند. این مطلب را بخوانید و از تقسیم بندی این دوربین ها بیشتر بدانید.

دوربین دو چشمی چیست؟

سه دسته عمده دوربین وجود دارد. دوربین های دوچشمی پرنده نگری، شکاری و نجومی. البته این تقسیم بندی به این معنی نیست که این دوربین ها مختص همین کارها هستند و به جای یکدیگر نمی توان از آنها استفاده کرد. ممکن است یک دوربین شکاری بگیرید و برای رصد اجسام آسمانی از آن بهره ببرید یا برعکس. به نظر می رسد این تقسیم بندی برای کاربران و خوانندگان راحت تر است.

دوربین های دوچشمی شکاری، قابلیت های پیشرفته تر و البته مقاومت بیشتری دارند. علتش جایی است که این دوربین ها استفاده می شوند. این وسیله باید در بربر نفوذ آب مقاوم باشد و عایق بندی مناسبی داشته باشد. روی بدنه این دوربین ها بایستی روکش های لاستیکی قرار گیرد و اگر با گاز نیتروژن درون بدنه پر شده باشد، این ابزار ضد آب و بخار خواهد بود. البته دوربین های نظامی اکثرا این قابلیت ها را دارند اما از طرفی وزن آنها بیشتر است. دوربین هایی که شیشه های آنها BAK-4 باشد، قابلیت نشان دادن تصاویر شفاف تری را دارند.

روی بدنه تمام دوربین های دو چشمی، که جهت استفاده در فضای باز طراحی شدهاند، دو عدد نوشته شده؛ برای نمونه42 × 10 یا 50×10 که رقم اول بزرگنمایی و رقم دوم قطر عدسی شیئی به میلی متر خواهد بود. با دوچشمی که 10 برابر بزرگنمایی دارد، می خواهیم سوژه ای را در فاصله 50 متری یا 42 متری ببینیم.

بیشتر پرنده نگرها بزرگنمایی 7، 8 یا 10 را برای دوربین های دوچشمی انتخاب می نمایند. درست است که بزرگنمایی بیشتر از این اندازه سوژه را به شما نزدیک می نماید، اما ایراداتی هم دارد. بزرگنمایی کمتر در دوربین دوچشمی باعث میدان دید ظاهری بیشتری خواهد شد و بزرگنمایی بیشتر میدان دید کمتری در اختیارمان قرار می دهد. پس در یک دوربین دوچشمی 50×7 بیشتر از یک دوربین 50×10 سوژه ها را خواهیم دید.

پیشنهاد ما این است که برای انتخاب دوربین مناسب، اگر یکی از دوستان تان دوربین دو چشمی دارند، برای مدتی دوربین را از آنها قرض بگیرید تا ببینید چه نوع دوربینی نیاز دارید.

تهیه و تدوین: تحریریه وبلاگ آوا

لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.

برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.

منبع: دالاهو

به "دوربین دو چشمی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دوربین دو چشمی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید