چگونه زبان مادری ما، سیم کشی مغز ما را تغییر می دهد!

به گزارش وبلاگ آوا، بر اساس یک مطالعه تازه، زبان مادری ما ممکن است بر نحوه اتصال های مغز ما تأثیر بگذارد و به این ترتیب طرز تفکر ما را دستخوش دگرگونی کند. محققان با استفاده از تصویربرداری عصبی برای تجزیه و تحلیل اتصال های عصبی در زبان مادری آلمانی و عربی، اتصال قوی تری بین نیمکره راست و چپ در عرب زبانان و اتصال قوی تر در ناحیه زبان در نیمکره چپ در آلمانی زبان پیدا نموده اند.

چگونه زبان مادری ما، سیم کشی مغز ما را تغییر می دهد!

دانشمندان مؤسسه ماکس پلانک در بخش علوم شناختی و مغز انسان در لایپزیگ شواهدی یافته اند که نشان می دهد زبانی که ما صحبت می کنیم، سیم کشی مغز ما را آنچنان تغییر می دهد که ممکن است بر طرز تفکر ما تاثیر بگذارد.

با یاری توموگرافی رزونانس مغناطیسی، آنها به عمق مغز افراد بومی آلمانی و عرب زبان نگاه کردند و تفاوت هایی را در سیم کشی منطقه ها زبانی در مغز کشف کردند.

برای این کار اسکن مغز 94 نفر با زبان مادری متفاوت مقایسه شد و تعیین شد که زبانی که ما با آن بزرگ می شویم، سیم کشی مغز را تعدیل می نماید. در این تحقیقدو گروه از افراد بومی زبان آلمانی و عربی به ترتیب در دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) اسکن شدند.

تصاویربرداری با وضوح بالا نه تنها آناتومی مغز آنها را نشان می دهند، بلکه با استفاده از تکنیکی به نام تصویربرداری با وزن انتشار diffusion-weighted imaging، ارتباط بین نواحی مغز را نیز تعیین می شد. داده ها نشان داد که اتصالات ماده سفید آکسونی شبکه زبانی با نیازهای پردازشی و مسائل زبان مادری سازگار می گردد.

آلفرد انواندر، یکی از نویسنده های این تحقیق می گوید: زبان های بومی عربی ارتباط قوی تری بین نیمکره چپ و راست نسبت به زبان مادری آلمانی ایجاد می نمایند. این تقویت بین منطقه ها زبان معنایی نیز مشاهده شد و ممکن است به پردازش معنایی و واج شناختی نسبتاً پیچیده در عربی مربوط باشد.

از ان سو، زبان مادری آلمانی ارتباط قو تری در شبکه زبانی نیمکره چپ نشان دادند. آنها استدلال می نمایند که یافته های آنها ممکن است مربوط به پردازش نحوی پیچیده آلمانی باشد.

سیم کشی یا ارتباط های مغزی به وسیله یادگیری و محیط در دوران کودکی تعدیل می شوند و به نوبه خودِ بر پردازش و استدلال شناختی در مغز بزرگسالان تاثیر می گذارد.

انواندر می گوید: مطالعه ما بینش جدیدی ارائه می دهد که چگونه مغز با نیازهای شناختی سازگار می گردد، یعنی اتصال ساختاری زبان به وسیله زبان مادری شکل می گیرد.

این یکی از اولین مطالعاتی است که تفاوت های مغز افرادی را که با زبان های مادری مختلف بزرگ شده اند را مستند می نماید و می تواند راهی برای درک تفاوت های پردازش بین فرهنگی در مغز به محققان بدهد.

در مطالعه بعدی، تیم تحقیقاتی تغییرات ساختاری در مغز بزرگسالان عرب زبان را که در طی شش ماه آلمانی یاد می گیرند، تجزیه و تحلیل خواهند کرد.

تحقیق کامل در اینجا

منبع: یک پزشک

به "چگونه زبان مادری ما، سیم کشی مغز ما را تغییر می دهد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه زبان مادری ما، سیم کشی مغز ما را تغییر می دهد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید