پژمانفر: قالیباف شرایط جلسات وفاق درباره ریاست مجلس را پذیرفت

به گزارش وبلاگ آوا، یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه جبهه پایداری گزینه ای را برای ریاست مجلس یازدهم مطرح نکرده است درباره جلسه وفاق روز گذشته منتخبین مجلس یازدهم گفت:در این جلسه قالیباف شرایط جلسات وفاق درباره ریاست مجلس را پذیرفت.

پژمانفر: قالیباف شرایط جلسات وفاق درباره ریاست مجلس را پذیرفت

نصرالله پژمانفر در گفت وگو با وبلاگ آوا، در مورد این که ماهیت جلسه وفاق روز گذشته چه بوده و چه کارکردی را برای خود تعریف نموده است، گفت: با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد و اینکه مجلس دهم نتوانست پیروزیت های لازم را در عرصه قانونگذاری و مخصوصاً در عرصه نظارت کسب و توانمندی خود را اثبات کند و در جمع بندی مردم به عنوان یک مجلس ناپیروز شناخته شد، احتیاج بود تا در شکل گیری مجلس یازدهم یک آنالیز صورت بگیرد تا از همان ابتدای آغاز به کار مجلس، فرایندها و مسائل را با دقت در نظر بگیریم تا اینکه به یک نتیجه بسیار مطلوبی نسبت به مجلس یازدهم یعنی مجلسی که در گام دوم انقلاب ورود پیدا نموده، برسیم.

این منتخب مجلس یازدهم با بیان اینکه انتخاب مناصب مجلس با شام و لابی دور از شأن مجلس است، تاکید نمود: متأسفانه در سابق اینطور بود که رفتار نامناسب و دون از شأن یک مجلس تراز انجام می شد و بعضی افراد با شام دادن ها، ارتباط ها، قول ها و زدوبندها خودشان را به مسند ریاست، نایب رئیسی، دبیری یا مسئولیت های دیگری مثل ریاست کمیسیون ها می رساندند. ما تصمیم گرفتیم این موضوع را نظام مند کنیم و از همان ابتدا از اقدامات متداولی از این قبیل، جلوگیری کنیم. این کار، ساده هم نبود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان نمود: کوشش کردیم که بتوانیم به این مسئله ورود کنیم و اساساً انگیزه ابتدایی که برای تشکیل این جلسه وجود داشت این بود که بتوانیم در یک فرآیند منطقی و قابل دفاع با شاخص های کاملاً روشن به وحدت برسیم؛ وحدت واقعی و وحدتی که بتواند در چهار سال نماینده ها را کنار هم داشته باشد.

پژمانفر در مورد اولویت های مجلس آینده، گفت: باید مسائل مجلس گذشته آسیب شناسی می شد. بنابراین دوستانی که سابقه نمایندگی داشتند آسیب ها را در بخش های مختلف آنالیز کردند که مهم ترین آسیب در حوزه آیین نامه مجلس بود که همه قدرت را در رئیس مجلس متمرکز می کرد و رئیس مجلس می توانست بسیاری از اختیارات را داشته باشد. گفتیم نسبت به رئیس مجلس و بسته ریاستی، کاملاً دقت کنیم و کوشش کنیم در این موضوع جهت درستی را جلو برویم.

وی در مورد اینکه نسبت به موضوع ریاست مجلس، اقدام خاصی اجرا شده یا خیر؟تاکید نمود: درباره این موضوع، افرادی بودند که مدعی ریاست مجلس بودند. ما سعی کردیم همه افراد را چنانچه تمایل داشته باشند در این فرآیند قرار بگیرند، دعوت کنیم. اینکه در ابتدا بعضی کاندیداهای ریاست مجلس را دعوت نکردیم به خاطر این بود که رفتار آن ها و نیز دوستانی که با آن ها کار می کردند خلاف فرآیندی بود که در جلسه وفاق به دنبال آن بودیم و جمع بندی ها را انجام داده بودند. آن ها اگرچه در ظاهر می گفتند ما هم در این فرآیند هستیم، امّا قول و قرارها و پشت صحنه ها غیر از این را نشان می داد.

وی با بیان اینکه قالیباف، شرایط جلسات وفاق درباره کاندیدای واحد را پذیرفت، گفت: ابتدا این جلسه کار خود را با بعضی افراد مثل آقایان زاکانی، حاجی بابایی و بعد هم آقایان نیکزاد و میرسلیم آغاز کرد. در گزارشی که یکی از دوستان در جلسه ارائه کرد، اظهار تمایل آقای قالیباف نسبت به اینکه در جلسه وفاق حضور پیدا کند، اعلام شد. بنده به عنوان دبیر جلسه با ایشان صحبت کردم و شرایط جلسه مبنی بر اینکه در فرآیند جلسات وفاق، به هر کسی که برای ریاست مجلس رسیدیم، دیگران باید نسبت به آن تعهد داشته باشند، اعلام شد و ایشان هم در جلسه ای که مصوب همین جلسه بود و با حضور مدعیان ریاست مجلس برگزار گردید، حضور پیدا کرد.

پژمانفر توضیح داد: جبهه پایداری علی رغم اینکه گزینه ای را برای ریاست مجلس، مدنظر داشت، برای اینکه بتواند پرچمداری این جلسات و موضوع انسجام و وحدت را به عهده بگیرد، گزینه خود را مطرح نکرد و تمام کوشش خود را در یک فضای بی طرف بین عزیزان فراهم کرد و بنا شد تا پنج کاندیدای ریاست مجلس، نماینده هایی را به این جلسه معرفی نمایند تا در جلسات حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه ما به عنوان جبهه پایداری گزینه ای را برای ریاست مجلس مطرح نکردیم و تمام کوشش مان این بود که نشان دهیم عملاً وحدت ارزشی و کوشش یک پارچه نماینده ها برای ما اصل است، گفت: حتی بعضی عزیزان صریحاً اعلام می کردند که از لحاظ دیدگاه ها با پایداری تفاوت های جدّی دارند، امّا پایداری از آن ها صادقانه خواست تا شرکت نمایند و حمایت هایی را هم از آن ها انجام داد. این نشان دهنده این بود که رسیدن به این ارزش ها برای پایداری بسیار حائز اهمیت بود.

وی با اشاره به چگونگی برگزاری این جلسات وفاق تاکید نمود: هر کدام از کاندیداها چند نفر را همراه خود دعوت کردند و با توجه به محدویت مکانی که وجود داشت، جلسه با حضور حدود 30 نفر شکل گرفته و تا به امروز نیز ادامه دارد، بعد از مذاکرات مختلف قرار شد ما در سه گام، جهت را جلو ببریم. گام نخست این بود که ما پیغامی را به مردم شریف ایران اسلامی برسانیم و آن پیغام این بود که بین عزیزانی که کاندیدای ریاست مجلس شده اند، هیچ تفاوت و اختلافی نیست و آن ها دور هم جمع شده اند.

پژمانفر اضافه نمود: در گام اول بنا شد این عزیزان در یک جلسه جمع شوند و با یکدیگر به مصاحبه بپردازند تا این ضمن گفتگو این پیغام به جامعه نیز مخابره گردد که ما می خواهیم یک مجلس کارآمد داشته باشیم و در ما پنج نفر هیچ نیتی مبنی بر اینکه اگر نتیجه جلسه به ما نرسید، وجود ندارد.

وی ادامه داد: این جلسه قرار شد در یک فضای مجزا با حضور همین پنج عزیز بعلاوه سه نفر از بزرگان روحانیت تشکیل گردد. آقایان تقوی، آقاتهرانی و میرتاج الدینی و پنج نفر از عزیزانی که در جلسه بودند، یعنی آقایان قالیباف، حاجی بابایی، نیکزاد، میرسلیم و زاکانی در جلسه به میزبانی آقای نادران شرکت کردند. اولین گام را ما برداشتیم. آقای نادران نیز در توییتی آن را اعلام کردند و پیغام این جلسه را به عنوان یک جلسه فرعی که در ذیل آن جلسه اصلی شکل گرفته بود اعلام کردند که این عزیزان کنار هم نشسته اند و گفت وگو داشتند.

وی در مورد این که جلسه فرعی که متشکل از کاندیداهای ریاست است همچنان ادامه دارد یا کارکرد آن تمام شد، تاکید نمود: جلسه را به عهده خود دوستان گذاشتیم که بخواهند ادامه دهند یا نه. از نظر ما مأموریت آن جلسه تمام شده است و ما وارد گام دوم شدیم و گام دوم این بود که وارد چارچوب نقطه نظرات کسانی که می خواهند رئیس مجلس بشوند شویم و فرآیندهایی که در ارتباط با این موضوع هست را آنالیز کنیم.

پژمانفر در مورد این که بعضی از افراد نام برده شده اعلام نموده اند که کاندیدای ریاست مجلس نخواهند شد و آیا این تصمیم فردی بوده یا در فرآیند جلسات وفاق چنین نتیجه ای حاصل شده است، اظهار کرد: این نیز از ثمرات این جلسه بود. یعنی این جلسه توانست هم در کم کردن افرادی که کاندیدای ریاست مجلس بودند، مؤثر واقع گردد و هم ان شاءالله در گام های بعدی پیروز خواهد بود تا تشکیل فراکسیون و بعد هم صحن علنی مجلس و تا زمانی که پیغام وحدت را به جامعه مخابره کند.

وی اضافه نمود: تأکید می کنم این جلسه در عرض جلسه فراکسیون نیست و آن مجموعه مأموریتی دارد و این جلسه نیز به عنوان جلسه مستقل، مأموریتی را برای خودش دارد و کمیته ای دارد و توانسته جهت خودش را در هشت جلسه اصلی و حدود بیست جلسه فرعی جلو ببرد و در جهت شکل گیری این مجلس نقش خاص خودش را ایفا نماید.

پژمانفر تاکید نمود: ما سه گام را پیش بینی نموده ایم که مورد وفاق همه بود. گام اول این بود که عزیزان خودشان را در جلسه ای نمود داشته باشد، جلسه ای را شکل دهند و کنار هم قرار بگیرند. پیغامی که جریان های مخالف جریان انقلابی می دادند این بود که بین دوستان مجلس اختلاف هست. اینکه بتوانیم این پیغام را خنثی کنیم و یک پیغام امید و پیغام نشاط را برای رسیدن به یک وحدت انقلابی به جامعه ارائه دهیم. این گام را برداشته ایم.

وی در انتها گفت: گام دوم آنالیز فرآیندهای رسیدن به وحدت است که فرآیند این موضوع با تشکیل کمیته 7 نفره آغاز شده است. در گام سوم پیش بینی نموده ایم که در صورتی که ما به این ترتیب نتوانستیم کار را پیش ببریم و به نتیجه برسیم، این جمع در یک انتخابات داخلی در فراکسیون جمع بندی خود را نسبت به فرآیند طی شده در این مدّت اعلام بکند و نتیجه نهایی را به دست آورد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "پژمانفر: قالیباف شرایط جلسات وفاق درباره ریاست مجلس را پذیرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پژمانفر: قالیباف شرایط جلسات وفاق درباره ریاست مجلس را پذیرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید