ساده ترین روش ها برای گرم نگه داشتن دمای اتاق نوزاد
به گزارش وبلاگ آوا، بدن یک کودک تازه متولد شده هنوز توانایی تنظیم دمای درونی خود را ندارد و به همین دلیل باید اتاق او را گرم نگه دارید. گرم نگه داشتن اتاق نوزاد روش های مختلفی دارد و می توانید برای این کار از دمای طبیعی محیط، وسایل گرمایشی و استفاده از عایق های مختلف استفاده کنید.
در این مطلب از وبلاگ آوا مگ قرار است ساده ترین روش ها برای گرم نگه داشتن اتاق نوزاد را به شما آموزش بدهیم تا در روزهای سرد زمستانی نوزاد تازه متولد شده تان درگیر سرماخوردگی نشود.
1. فضای داخل اتاق نوزاد را گرم کنید
استفاده از گرمای طبیعی آفتاب یکی از بهترین و ساده ترین روش ها برای گرم نگه داشتن خانه است. شما می توانید از همین روش برای گرم کردن اتاق نوزاد استفاده کنید. فقط باید از راهکارهایی برای نگه داشتن این گرما در اتاق استفاده کنید که در این بخش به بررسی آن ها می پردازیم.
در روزهای آفتابی پرده ها را کنار بزنید و اجازه دهید آفتاب در اتاق بتابد. نور و گرمای طبیعی برای بدن نوزاد شما خوب است و هزینه کمتری نسبت به وسایل گرمایشی مختلف دارد. اگر شاخه های درخت جلوی پنجره اتاق فرزندتان را گرفته اند آن ها را کوتاه کنید تا نور بیشتری وارد اتاق شود.
اگر از هیتر یا بخاری برقی استفاده می کنید می توانید حداکثر دمای مناسب برای اتاق نوزاد را به دستگاه بدهید تا بعد از رسیدن دمای محیط به حد مورد نظر، دستگاه موقتا خاموش شود. با استفاده از این روش مطمئن می شوید که همیشه دمای اتاق نوزاد در حالت مطلوبی واقع شده است.
اگر اتاق نوزاد را با بخاری گرم می کنید باید مطمئن شوید که تمام اتصالات درست نصب شده اند و در هیچ قسمتی نشتی وجود ندارد. در صورت خنک بودن اتاق یا با رسیدن به عصرهای زمستانی، بخاری را روشن کنید تا فضای اتاق را گرم کند. به خاطر داشته باشید که وقتی در اتاق حضور ندارید یا نوزاد خواب است بهتر است بخاری را خاموش کنید تا خطری فرزند شما را تهدید نکند. همچنین باید یک گارد محافظ برای بخاری در نظر بگیرید تا احتمال سوختگی بدن فرزند شما با بدنه بخاری از بین برود.
پرده های اتاق را از نوع عایق انتخاب کنید تا هوای گرم داخل اتاق را حفظ کند. این پرده ها را باید در نزدیک ترین فاصله به پنجره نصب کنید و اجازه دهید لبه آن ها روی طاقچه یا زمین قرار بگیرد تا به خوبی پنجره را عایق کند. با این کار مطمئن می شوید که در طول شب گرما از اتاق خارج نمی شود.
درزهای پنجره را با درزگیر بپوشانید تا جلوی خروج گرما و ورود سرما را بگیرد. این کار هم به مناسب ماندن دمای اتاق برای نوزاد کمک می کند و هم جلوی هزینه های اضافی برای گرم کردن اتاق را می گیرد.
با بستن در اتاق نوزاد می توانید به حفظ دمای آن کمک کنید. اگر دوست دارید بقیه قسمت های خانه خنک تر از اتاق نوزاد باشد، با بستن در می توانید این تفاوت دمایی را ایجاد کنید.
2. نوزاد را در گهواره گرم نگه دارید
پوشاندن لباس گرم و مناسب در زمان خواب و گرم کردن محیط گهواره برای خواب، یکی از روش های کاربردی برای گردم نگه داشتن بدن نوزاد در زمان خواب است. در این بخش کارهای لازم برای گرم نگه داشتن گهواره را بررسی می کنیم.
تمام بدن کودک را بپوشانید. پوشاندن یک لباس سرهمی گرم و راحت، پاپوش و کلاه می تواند بدن و جمجمه نوزاد را به خوبی گرم نگه دارد. البته نباید در پوشاندن لباس زیاده روی کنید چون می تواند مانع خوابیدن نوزاد شود. یک دست لباس نازک برای زیر سرهمی کافی است.
چند لایه لباس نازک بیشتر از یک لایه لباس ضخیم بدن نوزاد را گرم نگه می دارد. هر زمانی هم که متوجه شدید نوزاد احساس گرما می کند و نمی تواند بخوابد، با کم کردن فقط یک لایه لباس می توانید بدن او را در دمای مطلوب قرار دهید. یک قانون کلی برای این کار وجود دارد، یک لایه لباس اضافه تر نسبت به چیزی که خودتان پوشیده اید، می تواند برای نوزاد مناسب باشد.
از پتو استفاده کنید. یک پتوی نوزاد نرم و مناسب بخرید و روی نوزاد بکشید. بهتر است بعد از قرار دادن نوزاد زیر پتو، لبه های پتو را در کناره های تشک فرو ببرید تا ثابت بماند.
حتی وقتی دمای اتاق مطلوب است، تخت می تواند یکی دو درجه خنک تر باشد و مانع از خوابیدن راحت نوزاد شود. بهتر است 10 یا 15 دقیقه قبل از اینکه نوزاد را برای خواب در گهواره قرار دهید یک کیسه آب گرم روی تشک بگذارید و پتو را روی آن بکشید. با این کار فضای خواب کاملا گرم و آماده می شود. فقط باید به خاطر داشته باشید که قبل از قرار دادن نوزاد در گهواره حتما کیسه آب گرم را بردارید.
وقتی دمای اتاق گرم و مناسب شد، همچنان باید مراقب نوزادتان باشید و مطمئن شوید که به راحتی می خوابد. دمای بدن او را از طریق لمس قفسه سینه، کمر و شکم بررسی کنید و اگر احساس کردید بیش از حد گرم است، برای پایین آوردن دمای اتاق نوزاد یا کم کردن یک لایه لباس اقدام کنید. وقتی بدن نوزاد بیش از حد گرم می شود روی سر، پشت و سینه اش عرق می کند. همچنین قرمزی گوش ها، نبض سریع و گاهی تب هم می تواند از نشانه های گرمازدگی باشد.
چند توصیه برای افزایش ایمنی اتاق نوزاد
حفظ ایمنی اتاق نوزاد و همچنین محیط خواب او بسیار مهم است و باید با دقت تمام موارد را بررسی کنید. در این بخش چند توصیه برای ایمن تر کردن فضای خواب نوزاد را با هم بررسی می کنیم.
از یک تشک سفت با ملافه های نازک و تنگ استفاده کنید. یک ملافه یا پتوی شُل و آزاد می تواند احتمال خفگی در حین خواب را برای نوزاد افزایش دهد. مطمئن شوید که ملافه روتختی به خوبی و محکم زیر تشک قرار گرفته است. همچنین هیچ وسیله اضافه ای در تخت قرار ندهید و اگر قرار است عروسکی در کنارش باشد، آن را از ناحیه سر نوزاد دور کنید.
تشک های نرم می توانند پستی و بلندی یا شکاف هایی ایجاد کنند که کودک به راحتی در آن ها گیر کرد و آسیب ببیند. اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که برای تشک محل بازی هم باید در پی نازک ترین گزینه باشید.
نوزاد را به پشت بخوابانید تا راحت تر نفس بکشد. این شرایط احتمال ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) را به شدت کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده است که وقتی نوزاد روی شکم می خوابد، اکسیژن کمتری دریافت می کند و همین موضوع می تواند خطرآفرین باشد.
وسایل اضافی را از رختخواب دور نگه دارید. حتی بالش و پتوی اضافه و اسباب بازی ها هم باید بیرون از فضای گهواره و تخت قرار بگیرند. این موضوع برای نوزادان 4 ماهه و کمتر اهمیت بالاتری دارد.
- هیچ اسباب بازی که قسمت های بیرون زده یا فضایی برای گیر کردن نوزاد دارد کنار تخت آویزان نکنید.
- اسباب بازی هایی که امکان جدا شدن قطعاتشان وجود دارد را هم نباید در نزدیکی نوزاد قرار دهید چون ممکن است باعث خفگی او شود.
- اگر نوزاد در کریر یا صندلی ماشین خوابش برده است هرگز او را با کریر و صندلی در تخت قرار ندهید چون ممکن است برعکس شده و به کودک شما آسیب بزند.
طناب ها و بندها را از محیط خواب نوزاد دور نگه دارید. این وسایل به راحتی دور گردن آن ها می پیچد و خفه شان می کند. همچنین می توانند با کمک آن ها از گهواره بالا بیایند و احتمال سقوط و آسیب دیدن آن ها بالا می رود.
تخت نوزاد را از وسایل برقی، لامپ، مانیتور کودک، چراغ خواب و هر وسیله ای که سیم دارد دور نگه دارید. در صورت نیاز به استفاده از این وسایل در نزدیکی فضای خواب کودک، به خرید گزینه های بی سیم فکر کنید. اگر امکان خرید تجهیزات بی سیم را ندارید حتما بین لوازم و تخت نوزاد حداقل یک متر فاصله ایجاد کنید.
مرور کلی
گرم و ایمن نگه داشتن اتاق نوزاد اقدامی است که می تواند سلامت او را تضمین کند. در این مطلب 2 روش آسان و کاربردی برای گرم نگه داشتن دمای اتاق نوزاد معرفی شد. همچنین چند نکته هم برای ایمن نگه داشتن اتاق معرفی شد که حتما باید آن ها را رعایت کنید.
منبع: WikiHow
منبع: دیجیکالا مگ